Träning

Publicerad • 10 juni, 2014

Vill du springa snabbare måste du träna på att springa snabbare. Det låter kanske flummigt men är själva grundtesen i överfartsträning - en alltför sällan tillämpad träningsform bland långlöpare.
Med en lätt sluttande lång nedförsbacke får du hjälpen att få upp farten. Här är...

Publicerad • 5 juni, 2014

Löparsommaren kan börja. Träningsexperten Anders Szalkai har ett helt nytt träningsupplägg. Tio veckors träning genom sommarmånaderna med mål att vara i bra form till slutet av augusti. Perfekt och skräddarsytt även för Bellman-löpare!
Programmen finns på sex olika ambitionsnivåer...

Publicerad • 3 juni, 2014

Hur går man vidare efter maran?
I lördags avgjordes ASICS Stockholm Marathon och det var många löpare som hade loppet som examen för vinterns och hela vårens träning.
– Nu gäller det att ta lugna dagar, skriver träningsexperten Anders Szalkai och förklarar varför:

Publicerad • 29 maj, 2014

Träningsprogrammen för Hässelbyloppet 2014 finns på fyra nivåer. Kolla in gratisprogrammen eller välj till Förstklassig träningsservice och du får detaljerade träningsråd dag för dag. Dessutom får du tillgång till mer än 20 olika instruktionsvideor som visar olika träningsmoment....

Publicerad • 27 maj, 2014

Hur ska man klara Västerbron? Hur man ska klara den dubbla utmaningen, den nästan kilometerlånga bron två gånger? Det är den eviga frågan för löparna i ASICS Stockholm Marathon. Det handlar om att ta sig bron som är 650 meter lång och 30 meter hög, men den brantaste stigningen börjar...

Publicerad • 20 maj, 2014

Med mindre än två veckor kvar till maratonloppet börjar förberedelserna och formtoppningen. Marathon.se:s träningsexpert Anders Szalkai går igenom, träning energiladdning och utrustning.
Och hur är det egentligen? Ska man lägga in ett långpass till?

Publicerad • 14 maj, 2014

GöteborgsVarvet är vårens stora mål för rekordmånga löpare, och med få dagar kvar till start hjälper inga extra träningspass för bättre kondition och löpstyrka.
För att kapa minuter på vårt resultat nu, gäller det att bygga upp en mental formtopp och att springa loppet på ett...

Publicerad • 12 maj, 2014

– Äntligen dags för träningsstarten inför höstens absoluta höjdpunkt, Lidingöloppet!

Magnus Bergman som är programcoach för träningen för Lidingöloppet har gjort program på fem olika nivåer inför den klassiska tremilen lördagen 28 september.

Publicerad • 6 maj, 2014

Dags att komma i form. Anders Szalkai har passet på väg mot formtoppen. Vad du behöver är en kort backe. Kolla in videon (som var ett av veckans pass i Spring!) och fundera på hur du kan använda passet i din träning.

Publicerad • 24 april, 2014

Halvmaraton är en utmaning. Inte minst för coachen Anders Szalkai som hittar skillnader i hur en motionär och en snabblöpere ska träna.
Vad? Är inte halvmaraton lika långt för alla, vare sig det är i Göteborg eller i DN Stockholm Halvmarathon?
– Det handlar om löptid,...