4200 tjejer i Nikes nya lopp i Stockholm

Marathon-ikonen Paula Radcliffe kommer till premiärupplagan av Nike Women's 10KM.

Ett nytt millopp bara för tjejer. Nike drar på stort och ordnar träningshelg och ett lopp mitt i Stockholm lördagen 27 juni. Nike Women's 10KM Stockholm har start kl 21 och mål i Kungsträdgården med en bana runt Riddarfjärden.
– 4200 deltagare i det första loppet är en imponerande siffra, säger Anders Olsson som varit initiativtagare till stora lopp som Tjejmilen, VårRuset och ASICS Stockholm Marathon.

Nike som tidigare varit huvudsponsor för Midnattsloppet kör i år i stället sitt eget race. Ett lopp lite som Midnattsloppet, lite som Tjejmilen.
Men Nike Women's 10KM Stockholm är endast en del i en global serie med tjejlopp. Nike har en egen idé om rama in loppen glamour, musik och fest. I London där man testade sitt koncept förra året fanns makeup-tält, barer med fullständiga rättigheter, dunkande klubb-musik från en konsertscen med mera.
Under maj och juni har Nike Women's 10 KM ordnats i Amsterdam, Berlin, Guangzhou, Hong Kong, Istanbul, Lima, London, Manila, Medellin, Mexico city, Milano, Moskva, Paris, Quito, San Francisco, Söul, Stockholm, Taipei och Toronto.
På lördagen kommer alltå löparserien till Stockholm. Kungsträdgården kommer att förvandlas till ett fitness och festområde. Arrangörer av loppet är friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK.

Med sig på resan har Nike några av sina största namn:
• Joan Benoit Samuelsson som blev den första kvinnan att vinna OS-guld när hon vann i Los Angelses 1984.
• Paula Radcliffe världsrekordhållare i maraton med fantasiskta 2.15.25.
Paula Radcliffe sprang sitt sista maratonlopp i april. Brittiskan öste beröm över Stockholm och banan när hon provsprang den för några veckor sedan och kommer nu tillbaka för att springa loppet.
– Stockholm är en vacker stad, jag gillar verkligen att springa efter vattnet och banan ger möjlighet att få se mycket av Stockholm, sade Paula Radcliffe efter att ha sprungit varvet runt Riddarfjärden.

Själva loppet kommer att ramas in av aktiviviter runt banan och liksom i Midnattsloppet kommer alla deltagare att springa i den officiella T-shirten som alla får vid anmälan.

För den som vill testa på andra aktiviteter ordnar Nike+ Training Club sex olika träningsklasser, från yoga, till boxning och högintensiva pass – ledda av Nike’s Master Trainers på fem oförglömliga platser i hjärtat av Stockholm. Eller var med i världspremiären av kombinationen konsert och träningsklass – Icona Pump.

Nike Women's 10KM Stockholm är ett kvällslopp runt Riddarfjärden. Start kl 21 på lördagskvällen.