Varvade löpare hjälpte Isabellah

– Tjejerna var underbara, de hejade på mig hela tiden trots att de också sprang.
Isabellah Andersson varvade stora delar av fältet när hon på lördagen vann Women‘s Health Halvmarathon på en tvåvarvsbana på Djurgården och Östermalm i Stockholm.
Den fina tiden, 1.13.20, tackar hon de varvade löparna för:
– Det hjälpte mig många sekunder. Jag fick en kick när jag kom ifatt dem.

Sveriges stora maratonstjärna gillar tjejlopp. Women’s Health Halvmarathon ville hon inte missa även om loppet egentligen ligger lite fel i tid, mellan SM-tävlingarna på 10 kilometer (som hon vann förra helgen) och halvmarathon som avgörs om två veckor. Dessutom är hon nu inne i en hård träningsperiod för ASICS Stockholm Marathon 30 maj.

I lördagens lopp fick hon återigen ett kvitto på att träningen funkar. Tiden 1.13.20 på den lite småkuperade och blåsiga banan är bra. Endast knappa två minuter från tiden hon hade när hon blev trea i Berlin Halvmarathon för fyra veckor sedan. I Berlin hade hon farthjälp men i lördagens lopp dog hon ifrån landslagskompisarna Frida Lundén och Lena Eliasson direkt. Men det som hade kunnat bli ett trist sololopp blev på tvåvarvsbanan alltså riktigt inspirerande när hon kom ifatt de hejande varvade löparna.

Bakom Isabellah blev det en kamp om andraplatsen mellan 2014 års svenska mästarinna i halv marathon, Lena Eliasson och FK Studenternas Frida Lundén, SM-mästarinna på 10 km landsväg 2014.
Lena öppnade tufft och öppnade en hundra meters lucka som hon höll hela första varvet. Men på andra varvet, i det backiga partiet ut mot Waldemarsudde kämpade sig Frida ifatt.
– Jag lade mg i rygg först, men märkte att jag var stark och när jag gick om så försökte Lena aldrig att hänga på, sade Frida.
– Nej, jag orkade helt enkelt inte och började få känning i baksidan av ena låret, förklarade Lena.

Precis som Isabellah är Lena och Frida inne i en hård träningsperiod. Målet för de båda är ASICS Stockholm Marathon om en månad. Ytterligare två tjejer som hoppas att med bra lopp få göra Isabellah sällskap till VM i maraton i Beijing i augusti.