Du måste sitta still för att känna att du rör på dig

Idag startade jag upp dagen med styrketräning för att sedan starta upp på jobbet vid 07.30. Hur mycket tränar jag egentligen? Jag börjar räkna efter. 10 timmar i veckan är nog ett snitt. Inte sällan blir det mer. Hur hinner jag det då? Tidigt på morgonen innan jobbet, vid lunch, på kvällar när barnen är iväg på aktiviteter eller kvällar när frun behöver sitta och jobba. Alltid ett långpass på helgen. Gärna tidigt. Jag väljer löpning istället för TV. Jag väljer att vara igång när det det går och har inte dåligt samvete om det inte går. Men ibland vill jag bara vila.

Vilodagarna då jag helt avstår från någon typ av träning är få när jag räknar efter. Men jag känner hur välbehövligt det är när man sätter sig i fåtöljen med en kopp kaffe och en god bok och känner att det bara är gott. Blir sugen på en nybakad bulle. Det var värst vad jag blev sugen på en bulle där jag sitter. Jag studsar upp och tar mig en. Gott!

Boken Maraton och andra långlopp fick jag häromdagen. Tack Anders! Ni skymtar den i bilden nedan. Den är skriven av Anders Szalkai och finns att beställa här på marathon.se. Precis som den nyss insmackande bullen var god, (är det ett ord förresten? Men det var så det kändes... insmackad ) är detta en riktigt god bok:) Han kan det här med löpning den där Anders. Du kan läsa om kvalitativ träning, om löpteknik, träning på vinter och på löpband, om återhämtning om skador om hur du ska träna inför olika distanser och med olika målsättningar och mycket mer. Ju mer inser jag hur lite jag kan. Jag blir nog sittande i fåtöljen ett tag... Det är ju ändå vilodag... och om jag sitter här så känns skillnaden till rörelsen och löpningen mer.. och visst vill man känna på ett löppass! Ha en skön stundande löparhelg!