Kan man bli bättre människa genom att springa?

Visst kan man bli bättre på att springa om man tränar på det. Visst finns det en hel del hälsofrämjande aspekter av att springa. Kolesterolhalt, ökad kondition, bättre cirkulation, en bättre hormonbalans osv. Men kan det vara så att det är bra ur fler perspektiv? Kanske rent av en hjälp till självförverkligande? Jag gav mig ut i den blå timmen ikväll...
...längs med havet och förbi campingplatsen i Trummenäs...
... genom strandängarna som ännu var fuktiga efter morgonens regn...
... längs vindlande stigar och stränder...
... fram till min alldeles egna port till Narnia. (Tycker denna stig med sin lyktstolpe liknar just den plats barnen i boken om Narnia kommer ut till efter att passerat klädskåpet). Detta symboliserar för mig en viktig del i löpningen i löppasset; att reflektera, att tänka på allt och inget, att landa känslor, tankar och intryck, att varva ner och ladda upp, att fokusera och släppa loss, att leva...Jo jag skulle vilja säga att jag utvecklas som människa genom löpningen. För det är väl utvecklas vi vill göra..
Mitt sätt är löpning, men precis som i citatet här finns det fler sätt. Det gäller att hitta sitt sätt. Det finns inte bara ETT rätt sätt. Det finns bara DITT rätta sätt.