Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Sopplunch

Soppor inget att förakta så här års när det är varmt och kroppen behöver lite extra vätska och salt. Speciellt efter ett träningspass. Jag blev överraskad med denna lunchen häromdagen av Helén.
1 purjolök
1-2 vitlöksklyftor
4 potatisar
1 gul lök
200 g bacon
1 msk smör
5 dl hönsbuljong
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
1 krm svartpeppar
persilja

Strimla purjolöken. Tärna potatis, vitlök och lök. Strimla bacon. Smält smör och fräs allt. Häll på buljong och låt allt koka i 15 minuter.

Vispa mjölet i mjölken och grädden. Häll ned blandningen i soppan. Låt koka upp och sjud i 10 minuter. Smaka av med svartpeppar. Servera med persilja.

Njut:)