Madrid lägret snart över.

I söndags var det dags för lägrets ”fartpass”. Vi var anmälda till Madrid halvmarathon så det var bara att dra in till city och ställa sig på startlingen. De två närmaste dagarna innan hade bestått av ganska mycket distans och höjdmeters stigning. 50 km på fredagen och strax över 40 på lördagen. Banan som skulle klaras av var riktigt tuff. De första 10 km var uppför till banan högsta punkt innan det vänder hem. Efter en seg uppvärmning så gick tillslut startskottet. Kände mig grymt osäker vilken fart som jag skulle köra i. Stod ganska långt bak i första ledet och det var lite kaotiskt direkt efter starten med en av löparna som rasade och även drog med sig en till i fallet. Lade mig i rygg på de första tjejerna, men efter ca 500 meter så gick jag förbi och började jaga ifatt en liten större grupp framför. Stelheten började så smått att släppa efter ca 1,5 km. Börjar hitta en ganska fin rytm i min klunga med ca 8 löpare. Farten är helt OK. Efter första vätskekontrollen efter 5 km dras klungan sönder och jag får springa ensam härifrån om hem. Loppet rullar på ganska bra hela vägen in. Slutar på tiden 1:11:38 och en 20 plats (3:a i veteranklassen). Kanske ingen rekordtid, men jag tycker detta var ett jättebra kvitto på att man ligger bra till med träningen.
Efter loppet drog vi ”hem” till El Escorial för lite lunch och en siesta på hotellet. Det blev även en liten kvällsrunda i lätt duggregn på kvällen.
Sista hela dagen bestod av en långrunda på 37 km och 1200 meters stigning samt lite orientering på eftermiddagen i helt underbar orienteringsterräng. Ska man orientera så ska man göra det i Peguerinos!
Summering av lägret med ett pass kvar: 175 km inklusive 6 orienteringspass.
Lägrets finaste pass:
http://www.funbeat.se/tracks/index.aspx?RouteID=719321

Lite comrades fakta:
http://media.comrades.com/mysports/index.asp?r=55925