Tällberg halvmarathon

Tällberg halvmarathon
I går så sprang jag Tällberg halvmarathon….. Normalt så brukar jag ta det väldigt lugnt en vecka efter mina långa tävlingar. Efter Swiss alpine i år så blev benen riktigt fräscha redan på onsdagen. Skulle bara med och ”jogga” med mitt vasastafettlag som skulle köra en träningstävling mellan Gopshus och Hökberg. 300 meter efter starten så kunde jag inte hålla tillbaka tävlingsdjävulen i mig. Sprang på i ett bra tempo hela vägen till Hökberg och det kändes helt OK, inga sviter kvar sedan Davos.
Hade inte tänkt tävla något i helgen men blev lite sugen att prova på en nystartad halvmara i Tällberg. Efter lite velande så anmälde jag mig tillslut. Banan i Tällberg såg riktigt tuff ut på banprofilen med två riktigt tuffa backar.
Loppet startade en liten bit upp i Tällberg medan målet ligger nere vid vattnet, dessa ”bonus” höjdmeter var ganska sköna att få. Direkt efter att starten hade gått så blev det värsta rusningen och jag blev lite efter, men efter ca 400 meter så var jag framme i täten och efter 1km så var jag ensam. Planen var att köra på lite för att se hur mena ben reagerade. Från km 2 till km 5 är det en rejäl backe upp till banans högsta punkt. Hela backen rullade på riktigt bra och jag fick lite feedback att de som var bakom var över 45 sek efter mig, skönt. Efter den första toppen så rullar det på lite nerför innan man fick springa en liten stig på ca 500 meter, denna stigen var även en av de tuffare backarna. Från KM 8 till KM 11 är det en skön backe nerför innan nästa backe börjar mellan KM 11 och KM 15. Det börjar nu kännas lite i benen och jag får plåga mig lite för att kunna rulla på i hela backen. Från KM 15 till mål är det lättsprunget. Kommer tillslut i mål på tiden 73.12. Kanske inte den bästa tiden man har gjort på en halvmara med det är inte därför man springer Tällbergs halvmarathon.
Om jag ska sammanfatta banan så kan jag nog säga att detta måste vara en av de finaste halvmaror som man kan köra i Sverige. Underbar utsikt över Siljan. Underbar dalamiljö. Underbart väder. Om de justerar vissa vätskekontroller så att de står lite bättre placerade till nästa år så är allt på topp.

Banan
http://www.tallbergmarathon.se/banan_3.pdf

Resultat:
http://www.tallbergmarathon.se/resultatherrar.pdf