Nattligt vansinne i Phoenix

Varianter på Sylvester- och nyårslopp finns lite här och där. Ett som lät intressant var Midnight Madness i Phoenix, Arizona. Det handlar egentligen om två lopp över 5 kilometer. Ett med start 22.45, nästa med start klockan 00.15. Däremellan skål i mousserande cider!
2014 års sista och 2015 års första lopp låter väl som ett bra sätt för en löpare att fira Nyårsafton.
I 25 år har man arrangerat detta lopp som kallas för Midnight Madness. Från början inne på gatorna i Phoenix är loppet numera flyttat in i en av Phoenix parker vid Rose Mofford Sports Complex.

I USA har många lopp tagits över från löparklubbar av eventföretag. Startline Racing är ett familjeföretag som drivs av Jeff och Jennifer Crane. Under 2015 ordnar man 25 lopp i Phoenix och Arizona. Alla arrangemang har chiptidtagning och anmälan online men även direkt på plats.
Fler av Startlines racings lopp finns på:
https://www.startlineracing.com
Fler lopp i USA på:
www.runningintheusa.com/

Fakta:

Löpningen: Loppet ”Midnight Madness”
Distans: 5 km x 2.
Deltagaravgift: 50 dollar (cirka 400 kronor)
Antal deltagare (2014): Cirka 200 i alla klaser.
Vad får man för anmälningsavgiften?
Chiptidtagning, vätskestation med vatten och sportdryck, rejäl medalj efter loppet. Långärmad t-shirt i funktionsmaterial.
Priser till vinnare totalt och i åldersklasser.
Hur var loppet?
Trots den välslipade organisationen blev loppet något av en besvikelse. Vi hade väntat oss en löparfest à la Midnattsloppet. Namnet Midnight Madness skapar ju förväntningar, men det visade sig att själva galenskapen var att springa när andra festar runt och skålar i champagne.
Nu fick vi två lopp à 5 km på en 2,5 kilometers varvbana i en folktom park fjärran från alla nyårsfestligheter. Vi hade väl också hoppats att Phoenix i sydvästra USA skulle bjuda på några plusgrader. Nu blev det ett kallt och mörkt sätt att fira nyårsafton.

Chiptidtagning och resultatskärmar direkt vid målet.
Alla löpare bjöds på mouserande cider och skål till tolvslaget.
Efter loppen bjöds det på vatten, sportdryck, frukt och muffins.