Det där lilla extra

När jag är på läger är det träningen och allt som hör till den som har högsta prioritet. Det betyder att jag har tid och möjlighet att jobba på de små detaljerna.

Läste en intervju med skidåkaren Johan Olsson där han säger bl.a.

 "för mig är inte själva träningen jobbig,det är det här att få allt runtomkring att fungera. Funkar inte det tar det bara några dagar så fungerar inte träningen heller".

Jag försöker åka på så många läger som mitt arbete och ekonomi tillåter för att få perioder där allt fokus är på träningen. Visst det sliter att resa men jag tror ändå att jag går på plus och ju längre jag kan vara borta desto bättre.

Idag började jag på ett nytt styrke/prehb program jag fått av kiropraktorn här. Jag är otroligt motiverad till att ta tag i mina svagheter. När jag var hos honom idag gick vi igenom en del övningar och han fick sig ett gott skratt emellanåt. Programmet just är anpassat efter att jag är på väg mot tävlingsperiod och därför inga tunga övningar. Det är en väldigt inspirerande miljö att vara i och det var den ena duktiga löparen efter den andra som passerade medans jag var där. Nu gäller det bara att hålla i detta när jag kommer hem.

Jag har nu varit här i en vecka och har anpassat mig hyggligt till höjden och fått in en hel del bra träning.
Förra veckan blev det drygt 12 mil löpning och dryga två timmar crosstrainer, helt ok med tanke på att jag var på resande fot under mer än ett dygn.

De första dagarna var jag ganska sliten mycket pga av den långa resan men också att jag hade en tuff vecka innan jag kom hit. Det bästa är att ha en lugn vecka innan så att man är pigg och fräsch när man kommer upp på hög höjd.

Igår hade jag mitt första riktiga tröskelpass, 3,2,1,2 km. På uppvärmningen kände jag mig seg och tänkte att jag skulle skjuta på passet till eftermiddagen. När de lätta skorna kom på vände känslan, kroppen kände på sig att det skulle bli åka av, och jag kände igen min starka kropp igen. Det är lite jobbigt i början när farterna inte är de samma som hemma medan pulsen minst sagt är den samma. Den höga höjden tar ut sin rätt.

Flagstaff ligger längs med den legendariska Route 66. Route 66 var 3 939 kilometer lång och sträckte sig från Chicago i Illinois till Los Angeles i Kalifornien via St. Louis i Missouri samt delstaterna Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico och Arizona. (Wikipedia)