Inte mycket att klaga på

Som jag nämnt tidigare är förutsättningarna för löpning nästintill perfekta här i Flagstaff så här års, skulle vara att det blåser en del, men det härdar bara lite extra.

I går eftermiddag tog jag bilen till ett ställe med flera fina trails men också en lång platt grusväg där jag sprang mina 20 x 1 min med 30 s vila. Normalt springer jag inte så här korta tröskelpass men det passar bra som komigång-pass. Intervallerna gick i tröskelfart och varierade en del beroende på om jag sprang i med eller motvind.

Efter passet åkte jag till min favorit-matbutik här i Flagstaff,
New Frontiers. De har i stort sett bara organic (eko) mat, lite som Whole Foods för er som känner igen det. Hemma är jag mer priskänslig och köper inte lika ofta ekologiskt som jag gör här. Jag kan gå länge och kika innan jag kan bestämma mig vad jag ska köpa för färdigmat,allt ser gott och nyttigt ut. Igår blev det dock inte den nyttigare varianten utan en pizzaslice och en god sallad från deras stora buffé.

Idag lördag sprang jag sista lite längre långpasset(30km) på ett tag, för nu blir det fokus på att få upp lite speed till det är dags att tävla på bana. Nu när jag inte har någon servicepersonal med mig valde jag att springa långpasset i Buffalo Park så att jag kunde dricka kontinuerligt och det behövdes idag för det var varmt. För att det inte skulle bli för mentalt jobbigt att springa så många varv på slingan bestämde jag mig för att se det som intervaller, dvs. mindre än tio intervaller :)

Så här ser den ut. Jag kände mig lite trött innan jag började men bara att springa på de här stigarna lyfter humöret.
Det syns inte här men bitvis kan det vara lite stenigt, dock inte som stör mig och dessutom stärker det fötter och fotleder.
Här körde jag intervallerna. Första passet på hög höjd är alltid lite extra kämpigt. Är nog ändå rätt nöjd.
Valde en annan loop för nedjoggen. Jag älskar ju att springa på stigar så det här är rena drömmen för mig.
Ni kan se på håret att det blåser en del.
Det försvinner en och annan slant när jag går lös inne på New Frontiers.