Snabb, snabbare, snabbast!

Det är så jag klassificerar mina löparskor.

Man säga att jag har olika skor för olika distanser eller hur snabbt jag ska springa!Lite tyngre dämpade "osnabba" skor till långpassen. En maratonsko, lätt men ändå lite mer dämpning än de snabbaste skorna. Ett par för gatlopp upp till 10 km och till sist spikskorna som jag har på bana.

Har sagt det förut att löpning är enkelt, du behöver i princip bara ett par skor. Lägg därför ner lite tid och pengar på att prova ut ett helst två par skor som är bäst för just dig. Det är lätt att lockas av de snygga skorna du ser på reklampelaren och det kan ju vara så att just den modellen är bäst för just dig, men gör dig själv en tjänst och pröva först.

Jag skulle själv säga att jag är rätt rutinerad när det kommer till löparskor, men senast i går köpte jag två par skor som jag lämnade tillbaka i dag. Det ena paret visade sig vara aningen för små (inte första gången det händer), det andra partet fick jag ingen känsla för när jag gick omkring i dem här hemma. De kändes bra när jag prövade dem snabbt i butiken.

Förutom nya löparskor har jag äntligen hämtat ut min allergimedicin, hoppas att det lindrar det värsta. Det jag tycker funkar bäst är att springa inomhus just nu, vilket inte är så lockande nu när solen skiner och det är ljust på kvällarna.