Alternativträningsvecka

Det blir inte mycket löpning för mig nuförtiden, men det betyder ju inte att det inte blir någon träning alls. Förra veckan blev det bara nio pass men fem av dessa var någon form av kvalitetspass, "if you cant go far go hard". Så här såg det ut.

Mån: 46 min crosstrainer inkl 20 x 20/10, kände mig trött därför "bara" 46 min.

Tis: 90 in crosstrainer inkl. 38 min tröskel, bra pass.

Ons: 80 min crosstrainer em, 40 min mosslöpning inkl. 15 x 15/15s + 10 x 120/30.

Tors: Vila (första sedan vilodagarna efter maran)

Fre: 80 min crosstrainer (tänkte ge upp efter 70 men då stannade en kompis till och pratade bort några kritiska minuter). em mossintervaller samma upplägg som onsdag men nu med sällskap av Magnus. Han pressade mig men jag vägrade att ge mig, sjukt jobbigt!

Lör: crosstrainer 90 min inkl. 4 x 12 min tröskel. Mentalt jobbigt att pressa upp pulsen men det blev ett bra pannbens-pass.

Sön: 90 min crosstrainer em. mossintervaller 15 x 15/15s + 20 x 45/15 bästa mosspasset hittills. Pulsen på 45 sekunders-intervallerna var samma som när jag kör 400 metersintervaller på bana (jag är en puls junkie).

Så har det sett ut. Den här veckan blir något liknande med mosslöpning varannan dag, förhoppningsvis lite fler dubbel-pass. Jag vill såklart kunna springa som vanligt, men man får vara glad för det lilla.

De senaste tre passen i mossen har jag fått sällskap. Jag vet att många tycker om att träna själva men jag vill slå ett slag för sällskap. Träningen blir både bättre kvalitativt och roligare.

Imorgon väntar morgonpass i mossen.

Jag är sen på den här men om ni precis som jag missat det briljanta tv-programmet "Svett & Etikett" har ni verkligen gått miste om något.
I programmet om löpning delar Isabellah Andersson med sig av sina bästa maraton-tips. Se det här http://www.svtplay.se/video/1991775/svett-etikett/avsnitt-4-lopning.

Han fuskar, orienteringsskor med spikar.
Därför var jag tvungen att gå över till ett par Inov-8. Lägre sula med dobbar funkar lite bättre i den obanade terrängen.