Sommarens hedersuppdrag

I torsdags var det dags för mig att bege mig ut till Hässelby IP för att gästa Friidrottsskolan som arrangeras under sex veckor i sommar.
Tror att det är tredje gången som jag fick äran att vara veckans "landslagsstjärna". Det är helt underbart att se 200 barn i åldrarna 6-12 i full "action". All denna rörelseglädje! Här kan du läsa mer om friidrottsskolan http://hskfriidrott.se/Others/Allpages.asp?PageIdentifier=FRIIDROTTSSKOLAN

Barnen får tillfälle att ställa frågor. Och som dom frågar, om allt mellan himmel och jord. Jag får ofta frågan hur snabbt jag sprungit olika sträckor, i samma mening får jag också höra att någons pappa sprungit mycket snabbare. Det är ju ofta inte helt sant, men så kom jag att tänka på om min kollega Fredriks (fd. landslagslöpare på medeldistans) döttrar vore där så är det ju faktiskt sant.
Berättade om mina bästa lopp, bla. sm-guldet på 10 000m men jag berättade också om alla gånger jag varit på pallplats om man vänder på resultatlistan. Det är viktigt att göra det man tycker är roligt för då är det roligt att träna och då är chanserna större att man blir bättre!

Efter frågestunden fick de springa stafett, de är lite för unga för att springa 25 varv (10 000 m). Efteråt gjorde vi alla vinnartecknet och sa att vi var bäst, i min stafett var alla vinnare!

Det är viktigt att heja på lagkompisarna. Foto:Daniel Olofsson
Här blir jag utmanad att löpa häck. Försöker förhandla ned höjden. Foto:Daniel Olofsson
Ja ni förstår, det är svårt att inte se fram emot att få gästa Friidrottsskolan.