Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Hälsoloppet 2014

Tävlingssuget vet inga gränser efter en sommar av minimalt med tävlande. Smärtan i benet som jag dragits med är mycket bättre (önskade att det var det samma med formen) och då blir suget efter att tävla enormt! Jag underkastar mig all träning för att kunna prestera bra på tävling, med det inte sagt att jag inte tycker om att träna, snarare att jag älskar tävlingsmomentet.

Helst hade jag velat springa ett 5 000 m på bana och komma under 17 min, men det är snålt med banlopp så här i slutet av säsongen. Ett alternativ jag funderade på var att starta på 10 000 m på Långlöparnas kväll som går idag, men anmälan hann stänga och jag ville inte chansa på att det skulle finnas platser kvar när jag kom till efteranmälan. Därför blev det Hälsoloppet 5 km i går kväll som arrangerades av Huddinge AIS.

Inget dåligt alternativ kan jag säga. Väldigt bra arrangerat, peppande publik och inte minst fina priser! I och med att jag anmält i mortionsklass som 5 km var, förväntade jag mig inte några priser. Där hade jag fel. Jag vann damklassen på nytt banrekord 17.49 (ingen supertid) och var tvåa totalt efter Fredrik Uhrbom. Innan loppet hade jag satt upp som mål att slå det gamla rekordet på 18.38 och gärna komma under 17.30. Första kilometern hade jag sällskap sedan blev det en ensam historia. När det började gå uppför de sista två kilometrarna var det svårt att hålla farten uppe själv när tröttheten samtidigt kom smygande.

Nu hoppas jag bara att kroppen håller och att jag kan börja träna löpning som jag vill. Terrängsäsongen börjar ju snart!

Extra kul att springa in under Access rehab portalen. Ett företag för hälsan som jag har förmånen att få samarbeta med.