Kärt barn har många namn

Hill of pain, the hill from hell eller Telekom hill. Lika många är historierna jag hört om denna fruktade backe. Senast i går fick vi höra om när Maria Mutola och Kelly Holmes körde 4x400m flat out i backen på morgonen och sedan samma pass på banan på eftermiddagen. Alla dess år jag varit här men inte fått möjligheten att springa i denna backe, men igår då var det äntligen dags.
Jag och Louise Nilsson hängde på när träningsgruppen/na skulle dit igår. Vi var ca 25 stycken med olika kapacitet och specialdistanser. När vi var framme bilades det tre grupper utifrån vad som stod på programmet. Jag och Louise hängde på långlöpargrabbarna på detta passet; 200, 400, 600, 800, 1000, 800, 600, 400, 200! Första 200-ingen var värst och lite jobbigt var det att det var utmärkt var hundrade meter, gick liksom inte att missa hur långt det var kvar. Idag söndag hade jag mitt hittills längsta långpass, därför kunde och ville jag inte gå för fullt, men det blev jobbigt ändå! Kan säga att jag har lite träningsvärk i framsida lår efter all nedförslöpning.
Det var himla kul och inspirerande att åka iväg en sådan stor grupp och träna tillsammans.

Höga på endorfiner efter att ha klarat av det på förhand lite skräckinjagande backpasset. Särskilt Louise N som var nära att ta ikapp Caster Semenya på en intervall trots att hon startat tidigare!
Jean som är huvudtränare för gruppen som är baserad här ser alltid till att försöka hjälpa till så att vi som är här på besök får så bra träningsmöjligheter som möjligt.