Ny utmaning och favorit?

Läste här på marathon.se att Women´s Health Halvmarathon har blivit Europas största halvmara bara för tjejer, är inte det häftigt? Jag skrivit tidigare att Tjejmilen är ett av mina absoluta favoritlopp,stämningen runt loppet är oslagbar, så mycket "girl power"!

Jag hoppas och tror att Women´s Health Halvmarathon kommer att få en lika stor roll i att få fler kvinnor att börja motionera/träna. Många är åsikterna om enkönade lopp, att det är diskriminerande och förlegat. Jag ser det som man främjar kvinnlig löpning. Jag tror nämligen att det är många som börjar sin lopp-karriär med Tjejmilen. Positiv särbehandling för att använda arbetslivets term. Många upplever tjej-loppen som lite "mjukare" inte så tävlingsinriktat. Jag gillar mixade lopp och tjejloppen främst för att jag tror att de fyller en viktig funktion.

När jag gick på gymnasiet (innan jag började tävla i löpning) hade min bästa kompis och hennes mamma som gemensamt mål att springa Tjejmilen kombinerat med en weekend i Stockholm. Jag tyckte alltid att det lät så roligt att få göra det ihop med sin mamma.

Har du sprungit Tjejmilen eller något annat kortare lopp kanske det är dags för en ny utmaning, varför inte Women´s Health Halvmarathon (om du är kvinna). Du behöver inte ha sprungit två mil på träning för att klara av ett halvmaraton. Det kanske låter långt med två mil och som en för stor utmaning, pröva, våga och vinn!

Med utmaningar utvecklas man imorgon ska jag skriva om en av mina utmaningar det här året!