Jag ska till VM

Min sommar hittills slår vilken bästsäljande roman som helst, den har innehållit förväntan, spänning, besvikelse, kärlek och mycket mer och så ser den ut att sluta lyckligt!
Jag är nu klar för VM-maran i Beijing, jag fick en plats efter det att Isabellah Andersson lämnat återbud, som ni kan läsa om här på Marathon.se. Samtidigt som jag är oerhört glad över att få chansen att springa på VM, går mina tankar till Isabellah och hennes familj. Vi är idrottare men också människor. Vi kan nog räkna med att se henne i OS i Rio istället:).

VM i Kina kommer att bli det största jag varit med om i idrottssammanhang. Jag har nu åtta veckor på mig att finslipa formen. Min träning har gått väldigt bra och jag känner harmoni i det jag gör. Jag hade inte tackat ja till platsen om jag inte känt att jag skulle hinna komma i tillräckligt bra form. Planen var att springa Berlin Marathon en månad senare, så jag var redan igång med marathonträningen, även om det så klart är skillnad på att få ett tidigt besked. Jag har valt att lägga det som hänt till handlingarna och bara fokusera framåt, vill att min träning ska vara driven av positiv inte negativ energi.

Jag vill tacka för ALL support jag fått i både med och motgång den här sommaren. Nu får ni bli min "gula vägg"* fram till och under loppet.

*U21-landslaget i fotboll kallade de svenska fansen för den "gula väggen"