Tacksamhet

I morse när jag vaknade -vid sextiden- vinklade på persiennen och såg att det skulle bli ännu vacker dag, kände jag sådan tacksamhet. Få vara här i Sydafrika i sex veckor och göra det jag gillar allra mest, utmana mig själv och jaga mina drömmar, med de bästa förutsättningarna. Ibland önskar jag att de förutsättningarna jag har nu för att utveckla min löpning hade funnits mycket tidigare i min "löparkarriär", å andra sidan blir jag lite stolt över mig själv över hur jag målmedvetet och systematiskt jobbat för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att förverkliga mina drömmar om snabba tider.
Jag har många att tacka för hjälp på vägen, för det är många, men utan eget hårt arbete och mycket envishet kommer man inte långt.
Mitt tips är att omge sig med bra människor som vill hjälpa till, det är inte alltid vi kan välja, men väldigt ofta. Jag är tacksam för "mitt" team; familjen (mannen har jag valt), min chef som stöttar mig (annars vore jag inte här), min klubb Hässelby SK som varit med länge nu, min tränare Anders Szalkai (inte bara för träningsupplägget utan också för hans mantra "harmoni", det har betytt mycket för mig, Access Rehab (många skador har undvikits med deras hjälp, Mårten Prosell (smärtspecialist med nålar som verktyg), Hoka i Skandinavien för att de förser mig med skor, det är så många fler och ni vet vilka ni är, tack!

Tanken var att göra någon form av bokslut för 2015 men det tror jag att jag väntar med