Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Gore-tex Transalpine run dag 6/8

Sjätte etappen av Gore-tex Transalpine run startade med ett riktigt antiklimax när Jörgen valde att kliva av efter lite knappt 5 km på grund av förkylning och halsont. Vi kom överens om att jag skulle fortsätta springa de sista etapperna själv. Dels för att jag ska få möjlighet att genomföra loppet och dels för att vi ska få ihop skotestet på ett bra sätt.

Jag fortsatte som sagt de sista 33 km av etappen solo. Att slingra sig fram förbi säkert 300 personer är ett krävande projekt vilket jag fick erfara idag. Tyckte det fungerade bra till en början. Sprang om många innan det började bli mer glest. Ett jordgetingbo i en av stigningarna gav några stick på benen. Irriterande men inte värre än så. En tysk svullnade dock upp och var tvungen att avbryta hela tävlingen samt ligga med dropp någon timme. Dagens stora utmaning var annars en klättring på mellan 1300-1400 höjdmeter. I slutet fick jag soppatorsk och fick sänka farten något. Hade det varit sista dagen kanske man skulle pressat lite hårdare. Den motivationen fanns dock inte idag när jag inte heller hade så många lag runt omkring som jag kunde tävla mot.

Idag sprang jag i ett par Roclite 295. En ganska allround terrängsko som ska fungera i varierad terräng. I efterhand skulle jag nog hellre sprungit i en annan sko. Av 38 km på etappen så var åtminstone 15 km på asfaltväg varav de sista 5 km bestod av en branta asfaltsbacke ner till mål. Passformen på skorna fungerade inte för mig och jag gled fram mot tåskyddet många gånger under etappen. Friktionen som skapades mellan innersulan och sockan gjorde att jag nästan fick skavsår på bakre trampdynan. Som det ser ut just nu verkar skinnet fortfarande hålla ihop. Det känns viktigt inför de två sista etapperna. Greppet på stigarna var åtminstone okej.

Imorgon är det dags för ytterligare ett ”nästanmarathon”. Etappen är 41 km lång med drygt 1800 höjdmeter. Således något färre än idag, vilket känns skönt. Det känns i benen att man sprungit långt och högt sträckor 6 dagar i rad. Bara två dagar kvar. Det överlever jag nog.

Dagens video: http://www.marathon.se/utrustning/trailtestarna-sprang-i-v%C3%A4ggen