Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Reser till Tanzania

Nu är har jag i princip fått klart alla detaljer för något som jag jobbat med ett tag.
I slutet av Februari åker jag till Arusha i Tanzania och kommer spendera 10 veckor där. Jag kommer bo på en löparcamp tillsammans med en bunt tanzanianska löpare. Mycket mer detaljer om löparcampen har jag inte. Det blir spännande att se. Idéen och hjälp med att få tag i kontakter har jag fått av Thomas Karlsson på www.ledarguide.se. Thomas är mental rådgivare, struktureringsexpert och fantastiskt duktig på att motivera människor. Dessutom med ett enormt kontaktnät. Han har hjälpt mig mycket. Extra kul att han varit med i uppstarten av löparcampen för ca 15 år sedan.

Tanken med resan är att ge mig möjligheten att bli en bättre löpare samt samla intryck och erfarenheter som jag vill ha med mig i bagaget framöver. Förhoppningsvis så slipper man de värsta turiståkommorna också så att jag kan få ut en del av träningen också.
Arusha ligger på 1400 meter över havet så en viss höjdfaktor finns med också. Blir intressant hur det kommer fungera. Framförallt i början. Dessutom så lär jag få tacklas med värme under träningspassen som är värre än vad jag är van. Även det kan vara nyttigt. Värme är något som jag historiskt inte är något större fan av. I planerna för året finns ett deltagande i Spartahlon med. 246 km i Grekland i slutet av September. Det kan ibland vara ganska varmt där. Lika bra att vänja sig.
I början av 2000-talet var en viss Markus Torgeby nere på samma löparcamp. För att citera honom. "Man får lära sig att vara sist." Misstänker att det kan vara så en del. Framförallt på intervaller.

Idag var jag iallafall och fick lite vaccin. Ett nödvändigt ont.