Att leva upp till sitt namn

Ytterligare någon vecka har passerat här uppe i fjällen. Jag varvar träning med arbete och tar mig upp på fjället så ofta som jag hinner och känner för, vilket är väldigt ofta. Det är på tiden att den här bloggen lever upp till sitt namn med lite bilder på traillöpning. Något skamset erkänner jag att jag fortfarande varvar med några pass längs vägen, detta dock i huvudsak för att förbereda mig för Spartathlon.
Som alltid uppe i fjällen finns det obegränsade möjligheter eftersom det i praktiken går att springa överallt. Snart har jag en längre sammanhängande ledighet på tre dagar. Planen är då att äntligen ta mig en bit in i Sarek. Nu börjar det mesta av snön ha smält undan och jag tror att det ska gå att ta sig runt ganska bra. Så länge man kan vara lite flexibel beträffande vägval.

Benen känns bra och jag har fått ihop en hel del viktiga pass inför Spartathlon. Bland annat ett på 5h för några dagar sedan där jag sprang lite drygt ett marathon i fjällterräng. Då sökte jag mig upp till "Pårek", en gammal vetenskapsstation från början av 1900-talet. Den var förvånansvärt välbevarad. Något irriterande att jag kände mig tvungen att vända precis när man kom till randen av lite häftigare berg. Dessa får jag bestiga framöver. De som ligger mer i fjällstationens närhet har jag varit uppe på flera gånger redan.

För tillfället är jag också inne i en planeringsfas av hösten. Just nu finns det många alternativ och jag försöker sortera. Både i mitt huvud och på pappret. Det går inte att genomföra allt, men jag har bestämt mig för att vara med på det som jag känner mig mest motiverad till, vilket i stort främst handlar om löprelaterade aktiviteter.

och deltat vid Kvikkjokk
Axel Hambergs stuga uppe vid vetenskapsstationen
och vadet precis innan man var framme.
Bra fjällöpning