Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Från huk till rös

En bekanting trillade in i Kvikkjokk någon dag innan jag åkte därifrån. När jag sprang kungsleden i vintras stiftade jag bekantskap med Mats och Kajsa som tidigare jobbat på Saltoluokta fjällstation. De skidade Abisko-Vakkotavare och avslutade turen i Saltoluokta där de skulle hälsa på vänner och bekanta. Vi hamnade i samma STF-stugor flera dagar i rad vilket var trevligt. Mats berättade att han planerade att traska genom sverige med start bara någon vecka senare. Eftersom jag passande nog skulle arbeta i Kvikkjokk så lovade han att höra av sig när han närmade sig. När min mobil pajade så fick jag också några bilder som Kajsa tagit, vilket var schysst.

Mats började sin promenad den 22 April och nu hade han alltså tagit sig hela vägen upp till Kvikkjokk. Jag plockade upp honom med en kanadensare vid kungsleden där vi paddlade tillsammans över sjön. Normalt hämtas vandrarna upp av motorbåt därifrån. Detta skulle dock vara fusk och han hade tyckt den varit surt att behöva få skjuts. Hans plan är att nå treriksröset i mitten på September. Det verkar dock bli lite tidigare. Mats är också ultralöpare och har sprungit lopp över 100 km. Att han dessutom promenerar genom Sverige i löpardojor gillar jag.

Han bloggar också: https://blastlast.wordpress.com/
Inläggen från Kvikkjokk är nummer 185-186. Jag rekommenderar dock att börja från nr.1 och läsa därifrån. Det är väl utnyttjad tid.

Jag lånar en bild från hans blogg också. Det kan han bjuda på. Jag bjöd på frukost.

I helgen var jag i Vålådalen och sprang Axa. Det blev inte som jag tänkt det. Jag kommer dock skriva en race report om den tävlingen imorgon.

Bild lånad från Mats blogg. Mats är den skäggiga