Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Blött

Jag har just avverkat några dagars kvasisjuka med mina typiska tidiga förkylningssymptom, skrap i halsen och grav irritabilitet. Det senare kommer antagligen lika mycket av den påtvingade träningsavhållsamheten som av den direkta viruspåverkan.

Idag är det dock bättre och jag återgår i min normala pendeltrad: Parkerar bilen på halvdistans, åker lite - försenat - pendeltåg om morgonen och får en sväng juste transportlöpning om eftermiddagen. Idag är det halvannan mil mellan kontoret och Lindome på agendan och jag unnar mig att lämna platten för ett litet rek av de avslutande stigsegmenten i vinterns trailmara. Mest för att kolla att de finns kvar. Det gör de; det är underbart blött, lerigt och färgglatt på Safjället. Och nere i dalen är Mölndalsån och alla biflöden nästan löjligt bräddfulla.

Löpningen är för närvarande inte särdeles snabb men det finns inte mycket att göra annat än att finna sig i det och inse att det är rätt ok att springa på även i lägre tempo Och imorgon bitti blir det en returresa tror jag bestämt.