Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Over the top

Softar framför touren och konstaterar att det är fuktigt i de franska bergen också. Jag har just avverkat ett skönt intervallpass ute i regnet med först fem rappa korta arbetssegment på cykeln och sedan nio varv runt kroken där vartannat varv är löst och vartannat hårt. Det fjortonhundra meter långa, idag tungsprungna, gruset avverkas som snabbast med några sekunder till godo på sex minuter. Det blir 4:10-tempo det och får räcka. Speciellt som kossorna är sura och vägrar flytta sig från stigen - vilket leder till några meters extra traillöpning per varv.

Ganska mycket fartinslag på passen nu, jag gjorde även ett ganska anständigt farttest i helgen när Varbergsloppet avverkades i tuffa värmeförhållanden. I dagens ruskväder känns det avlägset att milloppet sprangs i 28 graders värme men så var det. Soligt och en riktig folkfest; Tösorna sprang det lilla mysiga kortvarvet runt fästningen först och sedan blev det pappas tur. Jag hittade tidigt ett bra tempo femtio meter bakom veteranen Lennart "Rosa Pantern" Hansson, för dagen snyggt Sauconymatchad i en knallgul kreation. Efter halva loppet glider jag förbi och avslutar ett fåtal sekunder före - sista kilometrarna på den bedövande vackra promenaden längs havet jagas jag hela tiden av rop om att här kommer rosa pantern. Bra sporre och jag spurtar i mål på 39:58 - ett fullgott resultat, speciellt som jag inte direkt har idkat någon fartträning på sistone.

Nu blir det lite lugnt ett par dagar innan Sövdes halva järnman på söndag - det blir genrepet inför Norgeäventyret. Från och med nästa vecka börjar jag skära i träningsmängden för att om möjligt få till en formtopp om tre veckor.