Tävlingssäsong

Nu är jag äntligen på väg in i en sex veckor lång tävlingssäsong. Imorgon blir det Sövdes halva järnman i vad jag skulle tippa blir IM-intensitet. Det torde kunna svara mot en totaltid på strax under fem timmar, fast jag är rätt osäker på formen än så länge som jag precis är på väg ut ur mitt hårdaste träningsblock nånsin: Fem konsekutiva veckor med mer är 16 träningstimmar per vecka.

Efter Sövde väntar tre veckors formtoppning fram till Norseman, årets stora begivenhet och om nu bara de sista formmässiga pusselbitarna faller på plats kommer det att bli en vanvettigt kul resa. Jag tänkte efter det vila, återhämta och konservera formen till ytterligare en halv järnman på Tjörn tre veckor senare. Jag vill inte gärna missa ett så trevligt evenemang såpass nära hemmet och dessutom har jag ju en tredjeplats i M35 att försvara. Men det är givetvis inte viktigt, den prioriterade tävlingen är Norseman.

Idag kör jag ett lätt shakedownpass före frukost; inleder med lätt barfotajogg ner till viken och dundrar igenom 400 meters medelhård simning i en ganska krabb sjö. Väldigt nöjd är jag med simningen nu, mer kanske med känslan och tryggheten i vattnet än med farten - vilket är bra för i Eidfjord är det långt snarare än snabbt som gäller. Cykelpasset känns även det förtroendeingivande, den nya cykeln växer fast allt bättre under mig för varje pass jag kör och jag ligger lätt och bekvämt i tempobågen. Halvannan mil i dryga trettio km/h får räcka idag.

Rundar av med tre kilometers lätt löpning runt krokens grus, nu med skor. Sommarvarmt och skönt att springa, jag trycker inte på något särskilt förutom de tvåhundra metrarna över spången där jag släpper upp tempot lite. En kvarts löpning är nog dagen före ett lopp.
Sedan frukost, packning och lite tourfluktande innan skåneresan - och tävlningssäsongen - kan börja.