Gryende form

Klockan är lite efter sex och jag smyger upp i ett sovande hus. Nästan all träning på morgonsidan nu för att ställa in kroppsrytmen på aktivitet och uppgång tidigt på dygnet. En stilla kopp kaffe, morgonnyheter över nätet och ett toabesök. Sedan ut i den redan ganska varma morgonluften med en flaska vatten och simglasögon vid höften.

Grusslingan runt kroken ligger öde. Uppvärmningsvarvet lätt och fint, sedan höjer jag intensiteten till vad som känns som strax under tröskelfart. Frapperande fort idag - runt 4:00/km; formen är nog på gång trots allt. 1400 meter, sedan lite ett lättare varv i distansfart - aningen snabbare än femtempo bara. Benen är pigga och lätta och springer nästan av sig själva - den tidiga timmen till trots, det brukar annars vara lite småtufft att få upp farten innan frukost. Jag är fortfarande lite småseg i glutéerna men det släpper säkert om veckan får fortskrida som planerat med låg formtoppningsmängd.

Passet som helhel består av uppvärmning, tre farthöjda varv och tre varv i distansfart. Sedan en kort nedjogg till badklippan. Vattnet ligger spegelblankt och en kvarts avsim i det svala och för dagen lite grumliga vattnet är en perfekt avrundning på ett bra morgonpass. Långa lugna tag genom det stilla vattnet; helt suveränt. Sätter mig på klippan för att torka och meditera en minut innan jag traskar hem och vänder ihop en omelett på spenat, getost och avocado.