Sylvesterlopp

Jag är ganska tidigt på plats på den lilla sportmässan som hör till Sylvesterloppet. Fyndar på mig lite reakläder, dricker kaffe, går på toa. Laddar, kort sagt. Tidig uppvärmning och meditation, så bort till Heden och starten. Snattrar lite med familjen G, går på toa igen. Väntar.

Kallt men vackert i Göteborg idag och jag far iväg i ett bra öppningstempo tillsammans med en klubbkompis - kanske väl bra men jag har ett riktigt skönt flyt och efter tre kilometer känner jag mig riktigt stark. En tredjedel av loppet på en bit snabbare än 13 minuter men jag kollar inte för mycket på klockan utan försöker mata på framåt - passerar mycket folk mellan tre och fem kilometer och kompisen släpper iväg mig en bit. Vid sex kilometer har tidvattnet vänt och det börjar gå trögt. Gluteerna tappar kraft och löpsteget blir lidande - flytet från början av loppet ebbar ut och kvar finns bara kampen. Jag biter i och försöker nagla mig fast i de ryggar som seglar förbi men kan inte undgå att tappa mark. Två tredjedelar av loppet på lite över 26 tror jag. Klubbkompisen och Camilla Larsson passerar mig igen och försvinner en bit framför mig. Sista kilometern försöker jag slugga mig in och jag går i mål precis när klockan slår över till 40 minuter. Officiell tid blir 39:53, vilket egentligen är lite för långsamt. Jag är tillfreds med min insats och tillfreds med att jag gav järnet men inte helt nöjd med tiden.

Men vi vänder blad till ett nytt år och nya insatser nu och de första veckorna ska gå i fartträningens tecken. Jag känner mig riktigt inspirerad och det ska bli grymt skoj - dessutom har jag påbörjat ett nytt samarbete med en löpcoach som jag tror kan tillföra mycket värdefull input och hjälpa mig att lyfta mig ett snäpp i löpningen. 2012 blir ett spännande år - det också.

Gott nytt på er.