Gråväder och Via Regia

Kaffe och en stunds kontemplation. Efter ett par veckor med en halsinfektion som inte riktigt vill ge med sig - och ganska mycket tid på jobbet på det - känns det äntligen som stjärnorna står i rätt position för att få upp mängden i löpningen igen. Inte fel med en säsongsvila ändå, så det gör ingenting att oktober månads totala löpning förmodligen var en all time low sedan tidernas begynnelse. Igår blev det ändå ett ganska skapligt backpass på gymmets löpband, inte någon inspirerande löparmiljö direkt men det höjer motivationen och självkänslan att ha genomfört det.

Nya tag och framåtblickande nu, planeringen för klubbens stora löpevent i januari rullar på för fullt, loppet är redan övertecknat till bristningsgränsen och det kommer att bli bättre än någonsin. Hoppas på lite snö i år; Sandsjöbackaterrängen är verkligen helt magisk i vinterskrud. Min egen planering för säsongen 2014 är ännu i sin linda men ett eller annat roligt äventyr kommer det säkerligen att bli.

Annars kollar jag in dagens planerade löprunda mellan kaffesmuttarna. Tänker mig nog en skaplig långpanna bort till Frillesås kyrka, det finns en gammal väg där som har fått ett särskilt omnämnande i Vägverkets gamla fina festskrift till E6 och Via Regias ära, en riktigt tjusigt uppvallad gammal vägbank med pietetsfullt bevarade stengärdesgårdar. Törhända mossan lyser grön där i dagens gråa lördagsregn.

Ska bara dricka upp kaffet först.