Mellandag

Gråvädersdag i Vålådalen. Lågt i tak och tidvis faller ett tätt duggregn. Ottfjället upp imorgon och benen är fortfarande lite möra från halvmaran i lördags trots massage efter loppet och bra urvarvningspass på cykel under gårdagen. Bestämmer mig för ett halvlångt pass i lågterräng, jag joggar över bron vid fjällstationen och genom den vresvuxna fjällskogen ner mot Vallbo. Här inleddes fjällmaran under ett par år, med rutt över till Issjödalen, Pyramiderna och Lunndörren - och mål vid Nulltjärns fantastiska sandstrand.

Idag nöjer jag mig dock med löpning längs de krokiga halvmurknaspängerna och den exceptionellt smala stigen invid Vålån. Jag har en vag idé om att ta mig upp på Middagsvalen men förivrar mig och tar fel väg. Inser också att molnen ändå släpar alldeles för lågt för att det ska vara meningsfullt med ens en lägre topptur. Istället fortsätter jag i urskog och urregn från Vallbo ännu längre österut till Fångåmon och ridvadet. En hackspett kly-klyar ensligt mellan de gröna träden, då och då skymtar den brusande forsen. Annars bjuds inga enastående vyer eller fartexcesser i dagens pass, bara ett renande regn och en renande lättdistans. Halvannan timme, sedan är mitt sinne klart som Vålåns vatten. Och si - där har hustrun parkerat bilen och passet kan sålunda avslutas i vederbörlig ordning.

Väderprognosen för morgondagen utlovar ännu mer regn, blir det åska också kan det bli förändringar i programmet; annars väntar 680 höjdmeter under sex kilometers löpning upp till östertoppen imorgon kväll. Får se hur det går.