Lugn påskhelg

Påskhelgen var relativt lugn på löpfronten. Inga resultat att tappa hakan över. Ute i världen var det några mindre halvmaror med segertider kring 61’ samt ett par marat-honlopp med segertider kring 2:07-2:08. Bra tider, men troligtvis inget mot vad som komma skall senare i April.

Nu till helgen drar nämligen marathonmånaden numero uno igång på riktigt. Det är marathonlopp i Paris, Rotterdam, Wien och Milano. I Paris brukar det gå undan och i Rotterdam med. Rotterdam känns iår extra intressant då Moses Mosop sagt att han ska attackera landsmannen Patrick Makaus WR där. Sedan är det ju Boston Marathon på måndag. Boston. Det är grejer det. En snabb klassiker!

Lite mer om Moses i ett senare blogginlägg där TRR berättar lite mer om vem Moses är och framförallt vad han kan.

På hemmaplan var det bl a klassika Påssmällen i Södertälje och där gladde framförallt damsidan. Fjolårets komet på den svenska löparscenen Jeri Emeru utkämpade en hård duell mot kenyanskan Dorcas Cheserek. Jeri fick vika sig för Dorcas som kommer att springa ett par lopp i Sverige i vår. Även Malin Liljestedt, Hanna Bartholomew och Lilian Magnusson visade bra form så Terräng-SM i slutet på april kan bli riktigt spännande.