Terräng-EM 2011

I helgen ser jag fram emot Terräng-EM, Marathonlopp i Spanien av Fredrik Uhrbom, Marathonlopp i Honululu mm

Terräng-EM avgörs på söndag i Slovenska Velenje och Sverige ställer upp med ett M22-lag bestående av Mikael Ekwall, Andreas Åhwall, Erik Johansson, Jerker Lysell, Anton Danielsson och Olle Kalered. Intressant lag och jag hoppas de kan få till det med en toppplacering.

I Seniorklassen ställer sverige upp med 2011-års klart främste svenske löpare Adil Bouafif. Adil tog en hel bunt SM-Guld i somras, bl a 2 vid Terräng-SM i våras, och även en suverän seger på 10 000m vid Finnkampen. Spännande start för Adil som, mig veterligen, inte tävlat sedan segern på Sthlm Halvmarathon i september.

Till Spanska Castellon åker några svenskar med ambitionen att springa marathon snabbt. Där SM 2:an på 10 000m Fredrik Uhrbom är den mest namnkunnige. Jag hoppas på en sub 2.20 tid för Uhris.

Klassiska Honolulu Marathon avgörs på södagen och där utmanas fjolårssegraren Nicholas Chelimo främst av 2008 & 2009 års vinnare Patrick Ivuti. Honolulu är ett häftigt lopp där deltagarna startar innan gryningen och går imål i samband med soluppgången.