Åter en vecka i Brasseland

Kom hem igår efter 10 dagar i Brasilien! Började med två dagar i Rio de Janeiro och fortsatte sedan till Sao Paulo för ytterligare möten!

Jag hade sedan tänkt att åka hem till helgen men då vi blev inbjudna att närvara vid ett besök som Kungen och en delegation från IVA (Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin) skulle avlägga hos en av våra kunder i Brasilien så tyckte jag att det var värt att förlänga resan! De ville nämligen presentera vårt svensk-brasilianska forskningsprojekt som vi startat upp så det var ett bra tillfälle att marknadsföra! Fick istället en helg vid kusten, ca 2 h utanför Sao Paulo. Är ju inte fel med 30-35C och sol en helg i november. Jag såg till att gå upp vid kl 07.00 för att få in löppassen innan frukost i dräglig temperatur. Det blev 20 km på lördagen och 25 km på söndagen. Temperaturen var dock redan uppe i 28C då jag gav mig av ut så rätt tuffa rundor....

Att sedan sätta sig vid frukostbordet och njuta av alla fantastiska frukter som ananas, mango, kiwi, melon,papaya är ju inte helt fel...Känns ju t o m OK att efter det sätta sig med datorn under ett parasoll och göra lite nytta på jobbfronten också, man hamnar ju hopplöst mycket efter då veckan är fulltecknad med möten... Men med en läskande Abacaxi com hortela (ananas med mynta)så kom hjärnan igång och en del från "to-do-list" kunde bockas av! Att sedan på söndag em åter bege sig in till storstan Sao Paulo var förstås värre än man kunnat ana...resan skulle ta 2 h, vi hade räknat med en del helgtrafik så kanske en timme extra...det tog 5,5h timme!

Det var sedan en spännande upplevelse att träffa Kungen och se hur det går till vid ett sådant besök....mycket blommor och putsande (o: Direkt efter detta skulle jag åka till flygplatsen för att flyga hem...blev dock lite onödigt stressigt då det visade sig att någon burit in min väska på Kungens buss!!!

OCH trots att de lämnade området bara någon minut tidigare så var det ej OK att stanna karavanen med polis MCs och säkerhetsbilar så den fick följa med till Kungens hotell! Jag åkte till flygplatsen och checkade in och väntade sedan med spänning på att se om bilen som åkt efter Kungens cortege skulle hinna hämta upp väskan på hotellet och sedan ta sig tillbaka till flygplatsen! De skulle slå en signal när de var på väg....MEN självklart laddade min mobil ur och laddaren fanns i väskan.... MEN väskan hann precis i tid så jag sedan kunde springa genom säkerhetskontroll och paskontroll och till gaten lagom till de sista passagerarna gick på under den blinkande skylten med "Final Call"!!

Det var viktigt att få med väskan för förutom min dator, laddare och biljett (som jag ju iofs även hade på kort så jag kunde checka in...) så fanns där även de träningskläder jag ville ha i handbagaget för att kunna fördriva mina 4 h i Munchen! Har nämligen hittat ett hotell precis utanför flygplatsen där man kan betala 20 EURO för 2 h tillgång till gym samt relax med pool! Det var fantastiskt skönt att efter 12h på flyget köra lugna 20 km på löpband innan sista resan hem till Stockholm. Är ju inte fel att komma hem nyduschad och nytränad till familjen istället för det vrak som man känner sig som efter en långflygning annars!

MEN, nu är det bara att inse att det är löparrundor i mörker och kyla som väntar ett tag framöver.... Det går ju fortfarande bara i lugnt tempo för min del men går hos en kiropraktor i alla fall som tycker sig ha hittat låsningar i ryggen som ska rättas till och därmed ska kunna möjliggöra ett mer flexibelt löpsteg som inte frestar på baksidorna lika mycket! Får se vad det kan ge....

Abacaxi com hortela