Snart semester...

En jobbvecka kvar innan det blir lite sommarledigt! Jag har dock redan tjuvstartat lite genom att vi åkte till Spanien dagen efter skolavslutningen och kom hem till midsommar! Vi hyrde ett hus på Solkusten tillsammans med en annan trebarnsfamilj och säkrade sol och bad så kan vi sedan ta svenska sommaren som den blir! Fick tag på ett superfint hus med pool och utsikt över Medelhavet, bra att åka i juni då priserna är lägre eftersom det fortfarande råder lågsäsong i södra Europa.

Fick i Spanien ihop 14 mil på en vecka på den 6 km långa strandpromenaden. Är väldigt kuperat så för att undvika alltför mycket backträning som min baksida mår dåligt av så blev det ett väldans nötande längst strandpromenaden.....MEN svårt att klaga på ensidighet när man ändå har ett helt Medelhav att blicka ut över!

Det blev dock mest lugn distans eftersom det som vanligt på semestern får tryckas in träningspass när det stör minst i det övriga dagsschemat. Så, blev oftast på fastande mage på morgonen och då har jag svårt att dra igång med intervaller eller fartpass. Och de gånger passen blev av på em så hade en dag i solen med bad och paella gjort att det också tog emot att ta i mer än nödvändigt! Jag tror dock det var bra att köra en vecka med fokus på mängd så baksidan fick återhämta sig lite eftersom jag börjat testa lite mer kvalitet och den protesterar en del mot det fortfarande.

I veckan som var hade vi Kick off för vårt Svensk-brasilianska forskningsprojekt som handlar om att ta fram nya gröna kemikalier,material och bränsle från skogsråvara! Vi bjöd hit brassarna denna tid på året för att ge dem ett första positivt intryck av Sverige så får vi väl chocka dem med ett vintermöte nästa gång! Är ju vackert även på vintern om det nu är dagar med gnistrande snö men avsaknad av vinterskor och vinterjackor, mössor och vantar gör ju det hela lite mer komplicerat då....

Förstås ville jag ha in morgonpass innan mötesspäckade dagar tog vid och till min stora glädje var det många med mig som hade samma plan så vi var ett gäng som fick sällskap på morgonjoggen! Är rätt tydligt hur poppis löpning just nu är som motionsform....och inte undra på finns det något enklare sätt att få in sin träning, bara ta med ett par löparskor...vart du än i världen är så finns det ju alltid någonstans att ta ett par löpsteg och passet kan starta precis utanför dörren!

Hoppas ni alla får en skön sommar med många långa sköna löppass och härliga svalkande bad!

Vacker utsikt från löparrundan
Paella är gott!