På väg till Brasilien...

Återigen väntar en jobbvecka i Brasilien, åker från Arlanda i eftermiddag till Sao Paulo via Munchen. Det är förstås lite lockande att komma ner till den högsommarvärme som råder på andra sidan ekvatorn men det är också rätt tufft program och alltid jobbigt att lämna barnen.

Denna gång kommer dock svärföräldrarna upp redan idag och stannar hela veckan vilket känns fantastiskt skönt! Det blir ju då mindre stress för alla här hemma när det finns pensionärer i huset som hjälper till med lämning, hämtning, skjutsning till och från aktiviteter, middagsstök, läxläsning, sagoläsning, handling, tvättning... Och allt sånt som jag ju annars lämnar till maken att ensam rodda med en hel vecka!

Det blir Sau Pauolo, Camphinas, Curitiba och Rio de Janeiro...där karnevalen drar igång till helgen (o: I Rio hoppas jag dock kunna komma ut på en löparrunda trots karnevalsyra som lär råda, det har visserligen varit 33-34C där senaste veckan men vore ju synd att klaga på värmen när man äntligen får ta del av den (o:

Fördelen att åka till ställen där man varit tidigare är att man hunnit testa gym och löpparvägar. SÅ, denna gång vet jag att alla hotell har bra gymmöjligheter. Hotell är annars väldigt duktiga på att at snygga bilder från deras "välutrustade" gym och när man sen kommer dit så visar det sig att det var just DEN cykeln eller DET löpbandet som fanns och det var inte alls så nytt och fint som bilden föranledde en att tro...Bilden visar heller sällan att det är upptaget just den morgontimmen man själv hade chansen att träna!

Annars var jag hos naprapat Joseph Beg i veckan och han liksom Dr Leijonwall som jag träffade tidigare verkar nu överrens om att skadan är läkt. Senan är ju dock betydligt tunnare än på den friska högersidan och det är därför nu viktigt att bygga upp muskulatur runt om som kan avlasta belastningen på den. Jag drar igång ett rehabprogram parallellet med att jag nu sakta ökar löpardosen. Jag har egentligen inte sprungit alls nu på 2 månader. Jag har inte velat springa när det varit halt och slirigt ute och tyckte då att jag lika gärna kunde ta ett break för att riktigt ge läkningen en chans och kanske har det nu då faktiskt gett det resultat jag önskat.

Nej, dags att ge sig av ut en sväng i det vackra vintervädret, blir nog en skridksotur på isen innan det är dags att åka till sambans förlovade land !