Kombinationspass

Full fart här med Tjejmilen program som nu snart är klara (bara 55 minuters kvar) och inspelningar av Spring och därtill givetvis löpträning.
För även om jag varit dålig på blogg uppdateringen har jag tränat och det får bli en lite sammanfattande bloggning idag.
Sviterna efter 43km-passet som jag senast skrev om inskränkte sig till bicepsvärken och jag kunde köra på ett hyfsat band pass 3 dagar efter långpasset, och sen dristade jag mig till ett tänkt tufft kombinationsträning med ganska tuffa intervaller följt av långpass dagen efter.
- Planen var riktigt långt igen på långpasset, men kan konstatera att kombinationen var för tuff. Intervallerna som var 20x400 på bana gick bra och med bra flyt. Progressivt från 75 ner till avslutning på 67 och ett snitt närmare 67 än 75. Även progressivt ökande vila från inledning på knappa 30 sekunder upp till 1 minuts vila på slutet.
Ett pass att rekommendera, men för att kunna köra långpasset bra dagen efter kan jag konstatera att man behöver vara stark...
Jag vek ner mig redan efter 31km, men var nöjd ändå att jag fick ihop såpass. Inte kul att "tänka varje steg" för att komma framåt.
Konstigt vad ett intervallpass kan göra, nu höll jag 10km avsnitten på 44.15-43.50-43.30 men ansträngningsgraden var klart tuffare än på 43:an trots alltså mer än 10km längre. Hoppas dock på en bra effekt i efterhand av kombinationen!!