Inspiration

Publicerad • 17 juli, 2014

Vettig eller svettig? Vilken sorts löpare och person är du i sommar?
Svara på tio snabba frågor och du vet snart svaret!

Publicerad • 3 juli, 2014

Varmare dagar. En skön träningsrunda - och så efteråt en svalkande källarkall öl, eller varför inte ett glas svalt rosévin?
Gott kanske, men med alkoholen direkt efteråt förstör man samtidigt en del av träningseffekten, påpekar forskare på GIH.
Men träning och alkohol går att...

Publicerad • 31 mars, 2014

Utmattning och trötthet botas inte enbart med vila. Gå ut, slå kullerbyttor, skratta och spring, är doktorns ordination till och med vid utmattningssyndrom.
– Jag springar mig frisk, säger Karin som är på väg tillbaka efter en tuff tid.

Publicerad • 19 mars, 2014

Har du snabba löparkläder? Elitlöparen och bloggaren Louise Wiker har ett par gröna favoritshorts när det ska springas riktigt fort.
Idrottspsykologen Carolina Lundqvist menar att det handlar om att man ska kunna lita på sin utrustning , men även att en bra outfit kan vara...

Publicerad • 13 mars, 2014

Äntligen vår. Ljuset kommer, temperaturen stiger och fåglarna kvittrar. Våren är den bästa av motivationshöjare. Det spritter i benen. Här ska tränas!
Kalla gärna känslan vårrus. För dig som ska komma igång med löpning gäller det dock att börja smart. Vi har nio tips för dig som...

Publicerad • 10 mars, 2014

På tisdagen släpps Anders Szalkais bok om löpning. I ”Maraton och andra långlopp” får läsaren ta del av den populäre coachens träningsfilosofi.
– Jag hoppas att alla som tränar löpning kan få inspiration, säger träningsexperten.

Publicerad • 6 februari, 2014

Vintern är på många sätt en tuff tid för löpare. I halkan är det lätt att dra på sig en skada och överbelastningar kommer smygande.
– Det gäller att ta varningssignaler på allvar, men det behöver inte alltid betyda att man direkt ska ställa in träningen, säger träningsexperten...

Publicerad • 13 januari, 2014

Är det farligt att träna löpning när det är kallt, och hur gör man bäst för att minska besvären vid kyla? När temperaturen sjunker är det många som blir fundersamma.
Marathon.se tog hjälp av läkaren Bengt-Olov Tengmark för att få svaren och några konkreta tips

Publicerad • 7 januari, 2014

För den som vill resa och springa ett lopp finns det många tillfällen och resmål att välja mellan. Lopp som är med i samarbetsorganisationen AIMS, (Association of International Marathons and Distance Races) håller ofta en bra servicenivå. Med 350 lopp i 100 länder bjuder man på ett...

Publicerad • 9 oktober, 2013

Har du svårt att behålla motivationen för att träna? Här ovan är diagrammet som visar att hälften som bestämt sig för att träna efter sex månader har hamnat i utförsbacken.
– Det svåra är inte att få folk att börja träna, det stora problemet är att få folk att fortsätta träna...