Inspiration

Publicerad • 6 oktober, 2015

Har du problem med att tåla sportdryck när du springer?
Idrottsforskarna har goda nyheter:
– Vi vet att om man sköljer munnen med en kolhydratdryck så är har det effekter på prestationen, säger Petra Lundström som är ansvarig för Idrottsnutrition vid Riksidrottsförbundets...

Publicerad • 21 september, 2015

– Det här är ett avsnitt som man ofta glömmer bort när man ska springa Lidingöloppet, man fokuserar ofta på sista milen och de utmaningar som kommer där, men det här är ett riktigt tufft avsnitt.
De fem kilometerna mellan Fågelöudde (15 km kvar) och Grönsta (10 km) är den...

Publicerad • 21 september, 2015

Hur lägger man upp taktiken för Lidingöloppet? Tremilen på Lidingö är en klassiker med en bana som har olika karaktärer.
– Jag brukar dela upp loppet i tre delar, säger Magnus Bergman, coach för Lidingöloppets träningsprogram på Marathon.se.

Publicerad • 8 juni, 2015

Grete Waitz var redan världsstjärna när hon 1988 satsade allt på att vinna Stockholm Marathon. Banrekordet på 2.28.34 står sig fortfarande. Jack Waitz, hennes man och coach, minns fortfarande hennes lopp, och kan berätta om dramatiken, om hur nära det var att hon inte kom längre än tio...

Publicerad • 1 april, 2015

Längre och ljusare kvällar inbjuder till löpning. Men hur ska man orka i vardagen, efter kanske en hel dags jobb och annat som ska göras? Efter handla och hämta är ju träningsstress det sista man behöver.
– Försök att komma ut utan några ambitioner annat än att koppla av, säger...

Publicerad • 13 mars, 2015

– Löpningen har verkligen förändrat mitt liv och jag kände att jag hade något att dela med mig av och förmedla till andra kvinnor.
TV4-stjärnan Jessica Almenäs kommer i dagarna ut med Stora Löparboken för kvinnor. Tillsammans med Lovisa Sandström, erfaren PT och tv-profil har hon...

Publicerad • 3 mars, 2015

Här är tio råd för att komma igång med löpträningen. Tio saker att tänka på när man ska gå från ord till handling. Det handlar om att förbereda sig. Fastän löpning ofta beskrivs som en enkel sport kan det ibland vara bra med detaljplanering.

Publicerad • 17 februari, 2015

När det börjar blåsa kan det vara tufft att vara löpare. I motvinden blir löpningen jobbigare och när man vänder så får man inte lika mycket tillbaka. En svag bris (3 m/s) i motvind under en mil gör att en mil som skulle ha gått på en timme tar ytterligare 40 sekunder.
Det här...

Publicerad • 13 februari, 2015

Vi smakar på våren. Ljuset kommer, temperaturen stiger och fåglarna kvittrar. Våren är den bästa av motivationshöjare. Det spritter i benen. Här ska tränas!
Kalla gärna känslan vårrus. För dig som ska komma igång med löpning gäller det dock att börja smart. Vi har nio tips för...

Publicerad • 21 oktober, 2014

Träningsgrupperna i Sverige blir allt fler. Klubbar, kompisgäng och PT-entreprenörer sätter igång löpträning. Populäraste löpargruppen finns i Stockholm. Närmare tusen löpare tränar med TSM Running.
– Vi satsar på att utbilda våra ledare för en helhetssyn på löpning och hälsa...