Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

27000 sprang Tunnel Run Citybanan

Solen sken i Stockholm när löparna på lördagen begav sig ner i underjorden i Stockholm Tunnel Run 2017. I Instagram-flödet hyllades loppet och Tomas Hoszek i arrangangörsstaben kunde nöjt konstatera att drygt 27000 löpare tagit sig från startområdet på Karolinska Institutet målet till Fatbursparken vid Medborgarplatsen. Totalt 7,6 kilometer varav sex kilometer i nya Citybanans servicetunnel.

- Allt har varit väldigt lyckat och de flesta verkar haft en trivsam och upplevelserik dag. Vi får väldigt mycket positiv feedback på att detta är bland det roligaste man gjort och sånt stärker oss. Vi känner att Lidingöloppet, tillsammans med Midnattsloppet verkligen lyckats att leverera det här evenemanget, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare på Lidingöloppet.

– Vi glömmer inte bort själva prestationen att ta sig dessa 7,6 kilometer på den kuperade banan. 
De snabbaste löparna klarade loppen strax under halvtimmen. Landslagslöparen Jonas Leandersson sprang på 23:24. Snabbaste tjej var arrangerande IFK Lidingös egen Charlotte Schönbeck som hade 30.05, men någon egentlig resultatlista redovisas inte även om alla löparna har haft tidtagning.  

Nej, Stockholm Tunnel Run har inte haft några ambitioner att vara tävling. Det har istället handlat om att med aktiviteter skapa en annorlunda löparupplevelse. Deltagarna har passerat allt från ljusaktiviteter, filmer, ljudbok, levande musik, kyrkogårdsupplevelser, akvarier och inte minst mycket musik och underbar stämning.
Startgrupperna skickades iväg med 15 minuters mellanrum och ca 1500 löpare i varje startgrupp. Uppvärmningen skedde denna gång genom en uppvärmningsvideo med Tobias Wallin (tidigare proffsdansare i Let´s Dance) och Carl Sterner (proffsdansare i Let´s Dance) samt Susanne Lanefelt, känd från 1980-talet som gympinginstruktör. 

Även Stadsmissionen hade all anleding att vara nöjd med lördagen. Totalt samlade löparna in 680 000 kr och en uppskattning av skänkta överdrag visar att man fått inhel del kläder till den behövande verksamheten.
– Det är helt fantastiskt att se engagemanget som löparna i detta lopp visar. Hjälpbehovet är stort och vi behöver verkligen både pengarna och de skänkta överdragskläderna i vårt arbete med akut och långsiktigt stöd för människor som har hamnat utanför, säger Marika Markovits, direktor på Stockholms Stadsmission.

Se löparnas bilder och kommentarer från Tunnel Run här nedan