New York – den mytomspunna löparstaden

Staden som aldrig sover, metropolen där det alltid springs. I New York är löparmöjligheterna oändliga och sightseeing kommer på köpet. Staden med sitt oslagbara utbud av lopp, närkontakt med otillgängliga platser ger oanade upplevelser långt utöver det vanliga.

Löpning på egen hand ger kickar, men ett lopp förhöjer upplevelsen ytterligare. Gator som annars trafikeras är avstängda och det finns chans att erövra kvarter det annars inte går att springa genom.
Springtime har arrangerat resor till New York sedan 1986 och vet hur denna stad bäst ska upplevas och vi kan utlova en härlig och spännande vistelse, vare sig du är här för första gången eller om du varit här tidigare. 


New York Marathon


För löpare världen över är New York Marathon ett mål i livet och loppet räknas som världens största mara med sina över 50 000 löpare. Banan går genom stadens alla stadsdelar – Staten Island, Brooklyn, Queens, Manhattan och Bronx – och har sin målgång i Central Park. Det man hinner se springandes under 42 kilometer är mer än vad de flesta turister hinner med under en vecka. Utöver loppet erbjuds sightseeing- och shoppingturer, banbesiktning, musikaler, NHL-matcher och mycket annat.


Brooklyn Half Marathon


USA:s största och mest populära halvmaraton med över 27000 löpare. Den ikoniska banan går genom Brooklyn med start vid Prospect Park och målgång på Coney Island. Utöver loppet erbjuds sightseeingturer, ölprovning, Crossfitpass och mycket annat.


New York Half Marathon


New York Half Marathon går från Central Park, genom Time Square där neonskyltarna blinkar och ner till legendariska Wall Street där börsstressen är påtaglig via West Side Highway som aldrig annars tillåter löpare. Gemensamma middagar, morgonjoggar och sightseeingturer förhöjer resan ytterligare.


New York Tjejmil


Här kombinerar vi storstadspuls, gemensam träning, shopping, musikaler, sightseeing, middagar och mycket annat med det legendariska loppet genom Central Park. Loppet räknas som världens första lopp för kvinnor och är ett av de mest välkända loppen i New York.