Bellmanstafetten slår alla rekord

Tio tusen löpare i Bellmanstafetten på onsdagskvällen. Lika många på torsdagen. Vilken succé för stafetten som i år sätter deltagarrekord.
– Det var så himla kul. Och det gick jättebra skrattar Anette Chirstiansson som sprang första sträckan i ett av IT-företaget Amadeus tre lag.

– Det var lite trångt precis i början men sen släppte det. Jag gillar verkligen Bellmanstafetten, det är kul att göra en sådan här sak tillsammans med kollegor, fortsätter Anette.
Årets Bellmanstafett lockade fler löpare än någonsin i loppets över 30-åriga historia. Dryga 2000 lag med f deltagare i varje gjorde att Stora Skuggan på Norra Djurgården lyste upp av löparsugna tjejer och killar i färgglada kläder.
Totalt alltså 20000 löpare i Sveriges största stafett – de flesta i företagslag.

Först i mål var lag Löplabbets testcenter där David Nilsson som sprang maraton i VM för tre veckor sedan, sprang förstasträckan. Han blev ombedd tidigare på dagen  att hoppa in och springa – och gjorde det med bravur.
– Det var, skönt att bara springa 5 km, jag körde inte för 100 procent. Jag tycker nog att maraton är den jobbigare, sa David som sprang sina 5 km på 14:43.  

David Nilsson växlar över till Lars Södergård i lag Löplabbets testcenter.

Även om det märktes att tävlingsdjävulen tändes hos många deltagare, tog de flesta lag det betydligt lugnare och gjorde Bellmanstafetten till en kul kick-off för hösten som avslutades med en god picknick.
Nytt för i år var Bellmanstafettens Promenad. En klass för de som inte vill eller kan springa.
– Promenadklassen är det bästa som Bellmanstafetten har gjort, utbrister Ingela Spets, rektor på Viktor Rydbergs skola i Vasastan. Hon berättar vidare att Viktor Rydberg deltog med 240 medarbetare från 6 olika skolor – inte bara lärare, utan all personal.

När lagen kommit i mål och ätit sin picknick var det många som gick in på det alldeles nya After Run-området, med DJ, coverbandet Vi3, mingel och en öl.
– Ett perfekt sätt att avsluta kvällen och att fira mitt personbästa, tyckte Martin Darpö från företaget Olivo.

Även från arrangörshåll var man mer än nöjd.
– Vi är jättenöjda med våra nyheter, och det är kul att gå runt här och se alla peppade deltagare och se dem springa och heja fram sina kollegor. I morgon kör vi igen och då har vi lika många deltagare, nästa år blir det tre kvällar säger Fredrik Sjöberg, evenemangschef på Marathongruppen.