Bra VM-genrep i Vetlanda för Marie

På lördagen inleds VM i friidrott i Paris. De svenska VM-deltagarna förbereder sig för optimala prestationer. Men maratonlöperskan Marie Söderström Lundberg prövar en annorlunda uppladdning.
På fredagskvällen dök hon helt plötsligt upp i Vetlanda och vann VT-milen på nya banrekordet 34.11.

- Jag åkte hem en sväng och passade på att få lite fart i benen, förklarar Marie Söderström Lundberg direkt efter loppet.
Och visst finns formen där för tjejen som förra året sensationellt knep en sjundeplats i EM. På fredagskvällen gick hon inte ens för fullt men vann ändå komfortablet före Jennie Vidarsson och och Malin Öhrn.
- Jag stannar hemma några dagar till och kommer ha värmeträning i bastu och springa på löpband i ett extra varmt rum, berättar Marie.
Marie Söderström Lundberg har varit med på landslagets läger i Annecy och känt av värmeböljan som kan göra maratonloppet till ett riktigt taktiklopp.
Söndag 31 augusti avgörs damernas maratonlopp. Svensk deltagare är förutomHässelby SK:s Marie Söderström Lundberg även förra årets svenska mästare och Stockholm Marathon-vinnare Lena Gavelin, Trångsviken.

Resultat, VT-milen i Vetlanda:
Damer 10 km:
1) Marie Söderström Lundberg, Hässelby SK, 34.11
2) Jennie Vidarsson, 34.51
3) Malin Öhrn, Växjö, 35.07

Herrar 10 km:
1) Martin Ojuku, Kenya, 29.39
2) Said Regragui, Hässelby SK, 30.08.