Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Catarina Asph ger inte bort någonting

På lördagen spurtvann IFK Moras Catarina Asph Karlstad stadslopp sekunden före klubbkompisen Annica Wenngren. Kompis och kompis, förresten - det här var fjärde raka spurtduellen som Catarina sprungit ifrån Annika på de sista meterna.

I torsdags vann Catarina Asph Maja Gräddnosloppet i Uppsala med fyra sekunders marginal till Annika.
- Jag och Annika har haft några hårda fajter nu, medger Catarina som inte ger bort några segrar.
De senaste två veckorna har hon hunnit med att spurtbesegra Annika i fyra lopp. Förutom Karlstad stadslopp och Maja Gräddnosloppet även i Karnevalsloppet och i Ludvika stadslopp. Alla gånger har loppen sett likadana ut. Catarina och Annika har hjälpts åt att dra fram till spurten där Annika har avgjort.
Catarina Asph har tävlat flitigt i terräng och landsvägslopp de senaste säsongerna, men i år kommer hon under sommaren att testa bana med SM i Norrtälje som mål.

I herrklassen i Karlstad stadslopp visade Claes Nyberg god form och sprängde den kenyanska tätkvartetten genom att bli trea på goda 29.27 på den milslånga banan. GöteborgsVarvs-tvåan Fred Tumbu spurtade till seger före Martin Ojuku.
Totalt sprang nästan 2500 årets upplaga av Karlstad stadslopp. Bland deltagarna fanns bland andra skidvärldsmästaren Tobias Fredriksson som för dagen hade snört på sig löparskorna och sprang milen på dryga 36 minuter. Trodde ni förresten att den svenska skidsäsongen var slut? Inte! På fredagen vann Tobias ett lopp på Järnvägsgatan i Torsby före flera andra ur världseliten.

Resultat, herrar:
1) Fred Tumbu, Kenya, 29.12
2) Martin Ojuku, Kenya, 29.15
3) Claes Nyberg, Göta, 29.27
4) Philiph Sicho, Kenya, 29.40
5) John Cherutich, Kenya, 46.46
6) Joseph Kibetlelei, Kenya, 29.47

Damer:
1) Catarina Asph, Mora, 35.09
2) Annica Wenngren, Mora, 35.10
3) Siri Störmer, 35.28

59 Fredriksson,Thobias LÖP 36:04
2500