Drygt 600 löpare genomförde den 52:a upplagan av Två Sjöar Runt.

Daniel Lundgren och Anna Rahm var snabbast i Stockholms säsongpremiär Två sjöar runt som avgjordes i skönt vårväder.

Den tredje söndagen i mars innebär traditionellt bandyfinal och löparpremiär.
Även om Premiärmilen, som avgörs den 2 april, numer tagit över positionen som Stockholms stora löparpemiär, samlar Två Sjöar Runt i Sundbyberg och Solna fortfarande ett starkt startfält.
I herrarnas huvudklass 11,2 km blev det en duell om segern mellan Hässelbys halvmaratonspecialist Marcus Åberg och Turebergs hinderlöpare Daniel Lundgren.
Marcus låg i täten under större delen av loppet, men Daniel var klart starkast i den tuffa backen upp mot målet på Sundbybergs IP. Segermarginalen blev 10 sekunder.

35-åriga AnnaRahm, som segrade i Stockholm Marathon för tio år sedan, visade att hon fortfarande sköter träningen bra även om hon inte längre gör någon elitsatsning. Anna vann damklassens 5,7 km (två varv runt Råstasjön och Lötsjön) klart. Hon klockades för 20.16 och var därmed 29 sekunder före Louise Wiker från Hässelby.

604 löpare – betydligt färre än under loppets storhetsperiod för drygt tio år sedan, fullföljde nu den 52:a upplagan av Två Sjöar Runt.