De tar över Sveriges största löpargrupp

Lisa Beskow och Linus Holmsäter kommer att leda TSM Running.

Lisa Beskow och Linus Holmsäter är löparprofilerna som tar över som coacher Sveriges största löpargrupp, TSM Running. Både Lisa och Linus har lång erfarenhet som löpare på elitnivå och som coacher.

Vårt mål är att inspirera till träning som är lättillgänglig, effektiv och framförallt rolig
Linus Holmsäter

Till hösten fyller Sveriges största löpargrupp TSM Running 10 år, och samtidigt sker den största förändringen i verksamhetens historia när träningsprofilerna Lisa Beskow och Linus Holmsäter tar över huvudansvaret för träningen efter Anders Szalkai som ska koncentrera sig på sitt nytt arbete som chefredaktör för Runner's World. Initiativtagare till TSM Running är Marathongruppen, som också står bakom evenemang som ASICS Stockholm Marathon, Tjejmilen och Stockholm Halvmarathon, och som tillsammans med The Running Project där Lisa och Linus är huvudägare, nu kommer fortsätta utveckla verksamheten. Starten för nya TSM Running sker den 29 oktober 2017.

Det var 2007 som Marathongruppen startade TSM Running som en service mot löpare med ASICS Stockholm Marathon som mål. Verksamheten har sedan dess vuxit och varje år tränar drygt 1 500 löpare med gruppen som inte längre bara erbjuder träning mot maran. Nu är det meningen att verksamheten ska växa ytterligare.
- Det ansvariga och ledare gjort för TSM Running under verksamhetens första tio år är fantastiskt, och att få vara ytterst ansvarig för Sveriges största löpargrupp gör mig stolt. Det är också i det perspektivet det känns spännande att få välkomna Lisa Beskow och Linus Holmsäter som nya huvudansvariga för träningsverksamheten. De är två av Sveriges mest profilerade löparcoacher med visioner som sträcker sig långt bortom de vanliga. Vi på Marathongruppen ser fram emot att få vara med och se vart de tillsammans med alla duktiga ledare tar TSM Running vidare, säger Marathongruppens vd Daniel Almgren.

Lisa Beskow och Linus Holmsäter har en lång erfarenhet både som löpare på elitnivå och som coacher. Lisa var med och startade löparcommunityn Runday som på bara några få år växte till en av Sveriges största, och Linus är grundare till bland annat HeyRunning som växte till Kinas största internationella löparcommunity. Nu har de tillsammans bildat bolaget The Running Project för att fortsätta sprida löpningen som träningsform.

- Vi har genom åren träffat varandra på mängder av löparevent och efter många och långa samtal om löpning, träning och livet insåg vi att vi delar samma vision om att få fler att må bra genom löpning. Vårt mål är att rita om kartan för löpning i Sverige genom att inspirera till träning som är lättillgänglig, effektiv och framförallt rolig, berättar Linus Holmsäter, och Lisa Beskow fyller i:

- Genom att bygga vidare på den fantastiska verksamhet som TSM Running är och bli en del av Marathongrupps-familjen, får vi en plattform få kan drömma om för att kunna utveckla våra idéer. Samtidigt är det viktigt att bevara det som är TSM Runnings kärna och jag lovar att alla deltagare kommer att känna igen sig när vi i höst drar igång träningen. Förhoppningsvis kan jag och Linus hjälpa till att lägga till ingredienser som inte bara gör TSM Running till landets största löpargrupp utan också till den bästa.