Dubbelt Boström i Tjurruset

Sol och 15 grader, löpning och massor av lera!
Kan det bli bättre?
– Det här var perfekt, mjukt och skönt underlag, sade Mårten Boström som var först i mål i 2017 års Tjurruset i Stockholm.

Tjurruset är en utmaning som passar bra för Mårten Boström som kan använda vanan att springa i obanad terräng från orienteringen men samtidigt uthållighet och snabbhet från landsvägslöpning.
På lördagen tävlade Mårten för Saucony men det är för Finland han tagit de stora segrarna. För sällan har en sådan välmeriterad löpare setts i leran i Tjurruset. Eller vad sägs om ett VM guld i orientering 2013 och seger i Köpenhamn Marathon 2011.
Mårten var alltså snabbast av alla de 1714 männen som fullföljde första dagens 10 km i Tjurruset. En stund senare var det dags att ta emot snabbaste tjej – som visade sig vara fru Boström!

– Det här är vad vi orienterare är bra på, springa i obanad terräng, sade Matleena Boström som var fem minuter före tvåan.
– Vi flyttade till Lidingö för tre år sedan men för mig är löpningen egentligen mer en hobby, sade Matleena som liksom Mårten i vanliga fall tävlar för IFK Lidingö i orientering.

Totalt samlade lördagens Tjurruset och Kalvruset mer än 4000 löpare på den rekordleriga banan på Norra Djurgården. Under lördagskvällen fortsätter evenemanget med Nattruset, 5 km på delar av Tjurruset-banan i ett höstmörkt Lilljansskogen. Även under söndagen finns det chans att springa Tjurruset och Kalvruset.

Herrklassen Tjurruset lördagen 30 september 2017
1.     Mårten Boström, Saucony – 45:01
2.     Victor Hallquist, Åsarna IK – 46:17
3.     Nicolas Simionin, Saucony Nordics – 46:48

Damklassen Tjurruset lördagen 30 september 2017
1.     Matleena Boström, Saucony – 58:41
2.     Annelie Larsson, Bromma – 1:03:31
3.     Lisa Åberg, Norrköping – 1:03:43