Emma gav allt i New York Marathon

Vilken söndag för Emma Nordling. 17:e tjej i världens största maratonlopp. För bara några år sedan sprang inte Emma Nordling ens för någon klubb. 2016 har hon fått debutera i landslaget i EM i halvmarathon och på söndagen sprang hon på 2.45.33 i New York City Marathon.

Jag får känna efter hur det känns med maran nu och utvärdera och se hur jag kan gå vidare med löpningen.
Emma Nordling

Grattis Emma till en otroligt bra placering i New York City Marathon, kan du berätta om loppet?
– Tack. Loppet var lite mer blåsigt i år jämfört med förra året och jag har haft en förkylning så jag är ändå riktigt nöjd trots att tiden inte var lika bra som förra året. Jag fick ju även springa större delen av loppet själv, vilket också var lite tuffare än förra året då jag hade fler löpare runt mig att sporras av.

Hur var det att stå där framme med de utvalda elit-tjejerna som hade sin start 30 minuter innan den stora starten?
– Ja, det var lite annorlunda men kul att få vara med om. Att se hur den verkliga eliten förbereder sig innan, så det var inspirerande att få chansen att få starta där. 

Hur känns det direkt efter loppet?
– Det känns faktiskt ganska bra nu även om jag var riktigt trött när jag gick i mål. På slutet passerade jag en del elittjejer så jag pushade mig lite mer än vad jag skulle gjort om jag fortsatt vara själv och det gjorde att jag tror jag tog ut allt som jag hade idag.

Du har återkommit till New York, vad är det som drar med loppet?
– Jag tycker det är en väldigt rolig mara att springa. Det är en utmanande och spännande bana, och stämningen är riktigt bra. Men variation av både banan och publiken är det jag verkligen gillar med New York.

Vad händer i löparsatsningen nu efter en landslagsdebut med EM start i somras och nu en 17:e plats i världens mest prestigefulla maratonlopp?
– Det vet inte riktigt, det här var årets sista mål, och jag har inte bestämt något alls för 2017. Jag får känna efter hur det känns med maran nu och utvärdera och se hur jag kan gå vidare med löpningen.