Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Märkliga syner i 6 dagars

Bogdan Krawec har tejpat fast ett par vanliga sulor under fötterna.

Fransmannen som hade kraschat har rest sig igen, japanskan som linkade runt har fått fart på benen. Någon har slaktat sina skor och öppnat för tårna, och vad säger man om polacken som springer med ett par sulor fasttejpade på fötterna.
Carina Borén får se ett och annat när hon servar några av de svenska löparna i EMU 6 dagars, Här berättar hon lite om vad hon såg under måndagen. Målgång är på onsdag kl 12.

Det har varit ett märkligt dygn. Många av de som jag trodde hade gjort sitt på det här loppet kom tillbaka. De som under dygn tre linkade fram kunde helt plötsligt springa igen. Oliver som jag trodde hade kraschat rätt rejält återhämtade sig och springer nu på igen precis som han gjorde innan. Japanskan som linkade och hade väldigt ont började springa och gjorde det riktigt bra.

Kristina som bestämde sig för att temporärt kliva av är även hon ute och springer igen. Hon låg med isomslag på knät under hela gårdagen, käkade och sov så mycket som möjligt. När klockan var sex på kvällen stod hon i löparkläder ute på banan igen. Nu är klockan över 18.00 dygn fem och Kristina har precis kommit in för att vila ett par timmar. Hon har sprungit fantastiskt bra och gjort nästan 14 mil på det här dygnet. Hon har sprungit smart på så vis att hon bara joggar på raksträckorna och går i kurvorna. Den här banan består mestadels av högerkurvor och de kör samma varv hela tiden. Det gör att kropparna belastas ojämnt och många av de problem som löparna har uppkommer troligen av den snedbelastningen.

Kristina på väg ut efter 18 timmar i vila för att kurera ett ont knä. Efter den här bilden körde hon i 24 timmar i sträck och sprang över 14 mil. Det är fantastiskt bra!!

Jan-Erik springer som en klocka, han har fått in bra rutiner, går och lägger sig sina timmar på natten och håller igång på dagarna. Hans mål på tio mil per dygn ser ut att kunna uppnås, helst vill han komma totalt elva mil idag för att ha en chans att slå sitt personliga rekord. Jag ska göra vad jag kan för att hjälpa honom att nå sitt mål.

Tidig morgon i Balaton och alla är på benen. Det var varmt redan vid nio på morgonen och temperaturen steg under dagen. Som tur var blåste det en del vilket svalkade löparna.

Johan har sprungit fantastiskt bra! Han är superstark! Han har länge legat i täten på det här loppet före Oliver från Frankrike. Vår plan nu är dock inte att tävla mot Oliver utan att se till att Johan presterar det bästa han kan och att han springer riktigt smart. Sen om det räcker det vet vi om ett par dagar. Det är fortfarande över 40 timmar kvar på det här loppet!

Johan Stene hade klockan 23 på måndagskvällen avverkat 66 mil.

I lagtävlingen, för det finns även en sån så ligger nu Sverige på andra plats. På första plats ligger Frankrike och på tredje plats jagar Tyskland. I lagtävlingen så räknas de tre bästa deltagarna oavsett man eller kvinna. I det svenska laget så är det Johan, Kristina och Yudith Hernandez som ligger först av svenskarna, vilkas resultat räknas.

Mitt dygn som supporter har det här dygnet varit hektiskt. Ju längre in i loppet vi kommer desto mer krävs från supporten. Man behöver vara tillgänglig så mycket som möjligt, jag vet inte när dom behöver min hjälp och med vad och ofta vet dom inte det själva heller förrän en kort stund innan. Det är hela tiden ett samarbete mellan oss. Det är fantastiskt roligt att vara med från supportsidan, att hjälpa dom att vara sina bästa jag och att hjälpa dom till att prestera på toppen av sina förmågor.

Nu är löparna inne på kvällspasset, det kommer att bli en spännande natt och morgondag! Alla var inne här vid depån vid sextiden på kvällen för att göra sig redo för kvällen. Middag och massage och därefter försökte de att sova en stund. Mörkret börjar lägga sig här och alla lampor utanför stugorna tänds. Normalt är det nu som många sitter framför tvn för att om ett par timmar gå och lägga sig. Här är det full aktivitet och kommer så vara i många timmar än.

Mer om EMU 6-dagars 2017