Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Nya svenska rekord i 6 dagars

Under loppets sista natt gick Johan Steene upp i ledningen i EMU 6 dagars.

Både Johan Steene och Kristina Paltén har passerat de svenska rekorden. Johan har på onsdagsmorgonen passerat 85 mil och Kristina 65 mil i EMU 6-dagars. Och de springer fortfarande när det bara återstår timmar till målskottet kl 12 på onsdagen.

Under de sex dagarna på den 926,8 meter långa rundbanan på campingplatsen vid balaotonsjön i Ungern har dramatiken ökat dag för dag. Johan Stene och fransmannen Olivier Chaign har haft en duell som pågått dag för dag, timme för timme. Den tufft startande fransmannen som ledde kalrt efter de första tre  dagarna var ett tag uträknad i sjukvårdstälet och fick dropp men reste sig och fortsatte. Johan Stene har lyckats få balans på sömn och löpning och har gått på som en maskin. Med 18 timmar kvar passerade han på tisdagskvällen Olivier Chaigne som fått besvär med ett ben och en fot och ser inte ut att komma ut på banan igen.

Det innebär att Johan Stene har en betryggande ledning och är på väg mot seger i sitt första 6 dagarslopp. Olivier Chaignes skada innebär också att Sverige knaprar in meter för meter i lagtävlingen där de tre bästa löparna från varje land räknas. Johan, Kristina Paltén och Jan-Erik Ramström har dock ganska många mil upp till ledande Frankrike.

I damklassen är 59-årige Silke Gielen på väg mot seger och har fem mils ledning före Danmark's Tina Andersen. 

Målgång är vid lunchtid klockan 12 på onsdagen. Ett målskott avlossas och löparna ska då stanna och stilla till funktionärerna kan mäta ut hur många meter på det sista varvet löparen har kommit. 

Mer om EMU 6-dagars 2017