Sju tuffa upplagor av Tjurruset

Vilket år var tuffast i Tjurruset? När var det mest lera? Kallaste vadet? Jobbigaste backarna? Vi har samlat ihop våra sju senaste års reportage från Tjurruset i Stockholm. Loppet avgörs på olika platser varje år och banan är aldrig densamma. Minns sju olika upplagor i Stockholm, sju nyanser av lera inför 2018 års lopp.

Tjurruset 2017 – Norra Djurgården

Minns hur det regnade hösten 2017. Hur det gjorde den redan tunga banan ännu tyngre, leriga träsk ännu lerigare, men också hur den stora lyckan att klara strapatserna blev ännu större.

Tjurruset 2016 – Flottsbro, Huddinge

Snacka om chockstart med mjölksyra. 2016 års upplaga av Tjurruset bjöd på start uppför slalombacken i Flottsbro friluftsområde. Och höjdmeterna fortsatte att staplas på varandra. Totalt 420 meter uppför på drygt tio kilometer. Det är som att ta sig upp i Kaknästornet tre gånger efter varandra.

Tjurruset 2015 – Norra Djurgården

Att det kan finnas så mycket lera och så djupa träsk endast några kilometer från Stureplan! Banan på Norra Djurgården i Stockholm överraskade många löpare i 2015 års upplaga av Tjurruset. 

Tjurruset 2014 – Södertälje

På det gamla ingenjörsregementets marker i Almnäs utanför Södertälje avgjordes Tjurruset 2014. Löpning, ålande, vadande på den tuffa banan som avslutades med den kvarlämnade militära hinderbanan på upploppsrakan. 

Tjurruset 2013 – Tullinge

Action från Tjurruset  2013 som avgjordes på en bana med start och mål på den gamla flygflottiljen i Tullinge utanför Stockholm. Se när Kasper och Albin Edbom gör bomben rakt ner i bäverdammen, när Olle Jarrolf besegrar branten i sandtaget och när första löparen Petra Kindlund hjular i mål i TjurRuset 2013. 

Tjurruset 2012 – Åkersberga

Det vattenfyllda diket en kilometer från mål var den största prövningen i 2012 års upplaga av Tjurruset som avgjordes i Åkersberga norr om Stockholm. Eller var slalombacken värre?

Tjurruset 2011 – Norra Djurgården

Tjurrusets historia är lång, 2011 års lopp var den fjortonde upplagan, den värsta dittills när banläggarna Tommie Nordh och Mikael Hill hittat lera, backar och vad i Stora Värtan.