Friidrotten får Sverige på fötter

Sverige på fötter är friidrottsförbundets nya breddsatsning på löpning. På tisdagen 14 juni blir det stor manifestation över hela landet. Närmare 50 friidrottsklubbar kommer på olika platser att ordna sin Sverige på fötter-timme!

– Drygt 45 föreningar runt om i landet som på sin ort samlar människor till en timme och en kväll av härlig träning och samvaro, berättar projektledaren Hillevi Thor.
Aktiviterna är gratis för deltagarna och är lite olika. Många klubbar följer upp den gratis träning som man under tio veckor haft tillsammans med Intersport och Marathon.se.

I Stockholm blir det också ett speciellt arrangemang med träningsprofilen Anders Szalkai. Efter en kort samling och uppvärmningsjogg blir det tillfäller att springa sista kilometern av Stockholm Halvmarathon, från Slussen till Riksdagshuset i valfri fart. Träningen fortsätter sedan men en jogg till  Kungsträdgården (300m) och ett kort styrkepass specialkomponerat för löpare. Du får övningarna som kan hjälpa dig bli en bättre löpare.

Häng på en förening

Friidrottsföreningar bjuder in till lokala aktiviteter i samband med manifestationen. Varm välkomna till aktiviteter på följande samlingsplatser: